spacer
Sikkerhedsrunde forebygger arbejdsulykker

En sikkerhedsrunde på byggepladsen, en såkaldt mønsterrunde, afslører om der er fejl og mangler i sikkerheden. Når sikkerhedskoordinatoren og repræsentanter fra sikkerhedsorganisationen hver uge gennemgår 10-15 sikkerhedspunkter, f.eks. omkring afspærring og afdækning, kan antallet af arbejdsulykker halveres, viser foreløbige undersøgelser fra Arbejdsmiljøinstituttet (AMI).

- Mønsterrunderne er med til at øge fokus på sikkerheden hos både medarbejdere og ledelse. Men de har en kortvarig effekt, så derfor skal de gentages hver uge. Det skyldes blandt andet, at en byggeplads er en arbejdsplads, som konstant forandrer sig – både fordi byggeriet hele tiden skrider frem, og fordi forskellige arbejdssjak rykker ud og ind, siger civilingeniør Søren Spangenberg fra AMI.

Det er sikkerhedsprocedurer udviklet i Finland, som nu vinder udbredelse i den danske byggebranchen. De blev første gang brugt under byggeriet af metroen og Øresundsforbindelsen, og det er mønsterrunder fra disse byggerier, som bruges som grundlag for evalueringen.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden