spacer
3F afviser AT-anklager

Mener ikke, at de fordrejer fakta i artikel om arbejdsulykker.


Meget usædvanligt udsendte Arbejdstilsynet (AT) for nylig en pressemeddelelse, hvor de anklager Nyhedsbrevet 3F for at fordreje fakta i en række artikler om arbejdsulykker i byggebranchen. 3F afviser anklagerne og henviser til, at BAT-kartellets udregninger, der danner grundlag for artiklen, er lavet efter AT’s egne regnemetoder.

Nyhedsbrevet 3F’s budskab i artiklerne er, at antallet af arbejdsulykker steg fra 2003 til 2004 hele vejen rundt i byggeriet. Det afviser AT-direktør Jens Jensen. Og det har han da også ret i - i forhold til de aktuelt anmeldte ulykker er det lidt mere nuanceret.

BAT-kartellet forsvarer sig med, at organisationen i deres udregninger har inkluderet et såkaldt efteranmeldelsestal. I løbet af 2005 vil der komme anmeldelser, hvor ulykkerne er sket i 2004. BAT har taget udgangspunkt i en gennemsnitlig efteranmeldelsesprocent på 6,9.

Ifølge BAT-kartellets leder, Gunde Odgaard, har den valgte fremgangsmåde været anvendt i årevis og er uangribelig.

- Hvis man skal have et retvisende billede af antallet af ulykker, er man simpelthen nødt til at indkalkulere efteranmeldelserne. Det viser sig jo år efter år, at der sker et relativt stort antal efteranmeldelser, og de ikke bare kan indregnes - de skal indregnes, hvis man skal lave sammenligninger. Den valgte metode giver en ret kvalificeret fremskrivning og har været anvendt i mindst en halv snes år, uden det har givet anledning til indsigelser eller kommentarer fra Arbejdstilsynet, udtaler Gunde Odgaard til Nyhedsbrevet 3F.

AT’s direktør, Jens Jensen, kommentar til 3F om dette er, at efteranmeldelsesprocenten er sat for høj.

AT og BAT er dog blevet enige om at stoppe talstriden. De to parter mødes i næste uge for at skabe fælles forståelse.
-ls.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden