spacer
Nyt højskole-byggeri

Højskoletanken er gammel, og lever fortsat i Danmark. Et håndgribeligt bevis på det er undervejs i Silkeborg, hvor den industrihistoriske papirfabrik renoveres og bygges om.
Den gamle kedelbygning ombygges, en nybygning opføres og et byrum etableres og i forening udgør de tre elementer den nye højskole, Performers House.

– Performers House er en international højskole, der bliver nyskabende i forhold til kunst, kultur, læring og erhverv - på europæisk niveau. Der er tale om en helt ny type højskole, der med base i unikke arkitektoniske og kulturhistoriske rammer vil skabe et vindue til Europa for kreative unge fra hele verden, forklarer projektleder Lars Ilum fra Performers House.

Fonden Realdania, Århus Amt, Kulturministeriet og en række virksomheder og fonde har sponsoreret de 60 millioner kroner, det koster at realisere den nye højskole. Arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen står for den arkitektoniske del af projektet, der udnytter samspillet mellem det bevaringsværdige industriminde og funktionen som skole for moderne scenekunst.

Højskolen skal nu videreprojekteres og opføres som et åbent partnering-projekt, hvor NCC er hovedentreprenør med en samlet ordresum på 34 mio. kr.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden