spacer
Opkøb i vinduebranchen

Den svenske Elitfönster-gruppen overtager Storke Vinduer i Farsø

Storke Vinduer A/S i Farsø, der ifølge selskabet er Danmarks fjerdestørste vinduesproducent, er blevet opkøbt af den svenske Elitfönster-gruppen og indgår dermed som et væsentligt element i Europas største producent af trævinduer.

- Storke Vinduer er gennem de senere år vokset kraftigt, ikke mindst takket være en effektiv produktion, kort leveringstid og høj produktudvikling. Vi er i øjeblikket ved at klargøre en ny fabrik, hvor vi vil fokusere på et nyudviklet træ- og aluminiumsvindue. Fabrikken indvies i efteråret og giver os gode forudsætninger for at få endnu bedre fat på det danske marked, siger adm. direktør Niels Peter Pretzmann, Storke Vinduer.

- Vi har aktuelt en meget hurtig tilvækst. Vi købte tidligere i år Pilha OY i Finland, Diplomat Scandinavia A/S i Norge og Lenhovda Fönster AB i Sverige. Derigennem har vi etableret os på det finske vinduesmarked og tager yderligere et skridt ind på det norske og danske marked samtidig med, at vi har forstærket vores svenske produktionskapacitet, fortæller adm. direktør Sven-Gunnar Schough, Elitfönster-gruppen.

Ifølge Sven-Gunnar Schough bliver Elitfönster-gruppen med opkøbet af Storke Vinduer Europas største producent af trævinduer og får desuden adgang til Storkes nyudviklede træ- og aluminiumsvindue, som er blevet skabt for at imødekomme de øgede krav om lavt energiforbrug.

Ifølge Niels Peter Presmann sker salget med henblik på en fortsat ekspansiv linje, hvor det bl.a. er målsætningen at øge markedsandelene i Danmark, men der er også fokus på Irland, hvortil vinduesproducenten gennem en årrække har haft stor eksport. Det er en del af aftalen med Elitfönster-gruppen, at Storke Vinduer får ansvaret for den samlede eksport til Irland.

Storke Vinduer, der har omkring 150 medarbejdere, havde i regnskabsåret 2004/05 en omsætning på ca. 190 mio. kr.

Elitfönster-gruppen, der bl.a. ejes af investeringsselskabet Ratos AB, ventes i år at nå en omsætning på omkring 1,8 mia. kr.
-jhan
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden