spacer
Entreprenører får fælles IT-standarder

I løbet af det sidste år har de syv største entreprenører, Carl Bro, COWI, Hoffmann, MT Højgaard, NCC, Rambøll og Skanska, afprøvet forskellige IT-standarder på mere end 20 danske byggeprojekter.

Det drejer sig om afprøvning af standarder indenfor e-mails, digitale mangellister, CAD-lagstruktur, tegning og beskrivelse. Standarderne har foreningen BIPS (Byggeri, Informationsteknologi, Produktivitet og Samarbejde) udviklet, og afprøvningen af dem har været så succesfuld, at entreprenørerne nu hver især går i gang med at implementere standarderne i virksomhederne.

Samarbejdet mellem entreprenørerne omkring standarderne går under navnet Digital Konvergens, og her er en af målsætningerne er at videreformidle de opsamlede erfaringer til resten af branchen.

- Vi vil samarbejde om i praksis at effektivisere og digitalisere informationsstrømmene i byggeprojekter. Sandhedens øjeblik opstår først, når standarderne virker i praksis – f.eks. når fagentreprenøren arbejder efter forståelige tegninger fra totalentreprenøren, som ingeniøren har videreudviklet fra arkitektens udgave.
Standarderne findes. IT-værktøjerne skal forbedres, og implementeringen skal afprøves og gennemføres, siger Erik Arnbak, projektleder for Digital Konvergens, der ser sig selv som en slags ’fødselshjælper’ for udbredelsen af visionerne om det digitale byggeri til resten af den danske byggebranche.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden