spacer
Opkøb på plads

Finske Rautakesko ejer 98 procent af norske Norgros med 133 Byggmakker-forretninger

Rautakesko, datterselskab i den store finske koncern Kesko, har fået godkendt opkøbet i Norgros AS af de norske konkurrencemyndigheder, hvorved det ligger fast, at Rautakesko nu ejer 98 procent af selskabet.

Opkøbsprisen er fastsat til 952 mio. norske kr. som et maksimum afhængig af den økonomiske udvikling i Norgros i årene 2005-2008. Da transaktionen faldt endeligt på plads, betalte Rautakesko i første omgang 582 mio. norske kr.

Norgros er bedst kendt som ejer af byggemarkedskæden Byggmakker med i alt 133 forretninger, hvoraf Norgros ejer 20, og ejerne af de øvrige Byggmakker-forretninger har en kædeaftale med Nogros.

Byggmakker-forretninger havde i 2004 en omsætning på 7,3 mia. norske kroner, mens omsætningen i Norgros var på 3,9 mia. norske kr.

Uden for Finland hedder Rautakeskos byggemarkeder K-rauta, som er i stor ekspansion i bl.a. Letland. Der er netop åbnet to nye byggemarkeder på henholdsvis 14.000 kvadratmeter og 15.000 kvadratmeter i Riga, og det er planen, at der skal være ialt 30 K-rauta byggemarkeder i Letland.
-jhan
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden