spacer
Ingen øst-håndværkere hos de private

Der er i øjeblikket et par måneders ventetid på at få en håndværker til at sætte nyt køkken op eller lægge nyt tag. Men selv om det nok kan krible i fingrene på en ivrig boligejere for at få udført opgaven, når beslutningen først er taget, så venter man pænt på, at den danske håndværker får tid.

I en rundspørge som Dansk Byggeri har udført blandt 117 lokalforeningsformænd melder 91 %, at de ikke har erfaring med konkurrence fra udlandet.

Konklusionen er derfor, at omfanget af udenlandsk arbejdskraft hos private forbrugere ikke er særlig udbredt, og 85% af formændene anser heller ikke den potentielle konkurrence fra udlandet som en trussel.

- Meget peger derfor i retning af, at den store opmærksomhed på konkurrence fra de billigere udenlandske håndværkere, som har præget medierne i perioder, er overvurderet, siger afdelingschef Vibeke Gaardsholt fra Dansk Byggeri i en kommentar til undersøgelsen.

- Vores medlemmer ved godt, at der langt fra kun konkurreres på pris, men også på kvaliteten af det udførte arbejde. Et andet konkurrenceparameter er tryghed.
Det er både svært og dyrt at få erstatning, hvis det udenlandske firma, man har hyret, nægter at udbedre eventuelle fejl. Den tryghed, man får gennem Byggeriets Ankenævn, gælder kun, hvis håndværkeren er medlem af Dansk Byggeri, forklarer Vibeke Gaardsholt.

Ved udgangen af april var der 217 bygge- eller anlægsarbejdere ansat i Danmark via "Østaftalen", der sikrer, at østeuropæere ansættes under samme vilkår som danske.
I alt arbejder der 160.000 danskere i bygge- og anlægsbranchen.

- mir

Læs mere om Dansk Byggeris undersøgelse her

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden