spacer
Stor aktør i nordisk satsning

Saint-Gobain køber byggematerialedistributøren Optimera Gruppen

Saint-Gobain, der er Europas største byggematerialedistributør, vil nu satse endnu mere på det nordiske byggematerialemarked.

Den store franske industrikoncern, hvis byggematerialedivision i 2004 havde en omsætning på ca. 110 mia. kr. med over 3.300 forretninger i 20 lande, har netop købt Optimera Gruppen AS, Norges tredjestørste byggematerialedistributør, som ligeledes har en betydelig markedsposition i Sydsverige med i alt 95 forretninger i Norge og Sverige.

- Optimera Gruppen passer fint ind i Saint-Gobain, både i et geografisk og kulturelt perspektiv, da virksomhederne bygger på samme værdier og visioner, og vi har en fælles ambition for det nordiske marked. Vi ser betydelige vækstmuligheder i en branche, som er i en tidlig konsolideringsfase. Disse muligheder vil vi realisere sammen med den nuværende ledelse og organisation. Satsningen i Norden skal ske omkring Optimera og Montër, siger Franck Bruel, øverste leder i Saint-Gobain Nordic.

I Saint-Gobain Nordic indgår også Dahl International AB, som bl.a. omfatter Brødrene Dahl i Danmark og Norge. Hertil kommer bl.a. Isover.

Gennem købet af Montera indtager Saint-Gobain en bredere markedsposition på det skandinaviske marked for byggematerialer.

Optimera vil blive drevet som en selvstændig enhed i Saint-Gobain Nordic.

Opkøbet er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Optimera, der leverer til både gds’ere og professionelle, havde i 2004 en omsætningsvækst på 11 procent til 4,3 mia. norske kr. Der er 1.400 ansatte.

- Vore vækstambitioner kræver betydelige stordriftsfordele og yderligere finansiel styrke, og det har vi opnået med en ny ejer af Saint-Gobains kaliber. Vi kan introducere nye produkter og nye koncepter og bliver endnu mere konkurrencedygtige, og vi får øgede ressourcer til at nå vore vækstmål, siger koncernchef Harald Tyrdal, Optimera Gruppen.

Saint-Gobain er en af Europas største industrikoncerner med 173.000 medarbejdere i 46 lande med omsætning i 2004 på ca. 252 mia. kr., hvor byggematerialedivisionen stod for 43 procent af totalomsætningen.
-jhan
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden