spacer
SMV’ere parat til digital indberetning

Langt de fleste små og store virksomheder er parat til at droppe papiret, hvis der skal kommunikeres med det offentlige. Det viser en ny undersøgelse som Håndværksrådet og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har udført i fællesskab blandt et udsnit af Håndværksrådets medlemmer.

Undersøgelsen viser, at virksomhederne ser flere fordele i at gå over til digitale indberetninger frem for at holde fast i papiret, der nemlig tid og penge at spare ved at indberette digitalt.

Der er dog stor forskel på virksomhedernes brug og erfaring med IT. Seks pct. af de adspurgte virksomheder bruger slet ikke IT, mens IT og digitale løsninger er en stor del af hverdagen hos de fleste.

Derfor efterspørger et flertal af virksomhederne flere digitale indberetninger fra det offentliges side både for at få erfaring med kommunikationsformen og for at høste flest mulige fordele ved effektiviseringen.

- Virksomhederne efterspørger flere digitale løsninger men også hjælp til det. Det er derfor vigtigt, at vi her og nu har viljen til at investere på det digitale område.
Vi har nu etableret det vidensgrundlag, der skal til, for at gøre de små og mellemstore virksomheder til verdens mest digitale. Det vil kunne blive en løftestang for innovation og produktivitetsforbedringer i de mange små og mellemstore virksomheder, siger Håndværksrådets formand Poul Ulsøe i en kommentar til undersøgelsen.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden