spacer
Operation storm

Transporterne en flaskehals for at redde træ efter stormen i januar i Sverige

Fem måneder efter, at stormen Gudrun slog 75 mio. kubikmeter skov omkuld i Sverige og træ for op mod 40 mia. sv. kr. dermed gik tabt, er Operation Storm fortsat i fuld gang, og der arbejdes på fuld kraft for at redde så meget træ som muligt.

1.290 biler – 858 svenske og 432 udenlandske, er for tiden sat på opgaven med at kære træ væk fra skovene. Det håbes, at der vil være hånd om en tredjedel af det stormfældede træ, altså omkring 25 mio. kubikmeter, før sommervejret for alvor sætter ind.

Netop sommervejret gør, at det er et kapløb med tiden, for om sommeren sætter insektangrebene ind.

Udover de mange biler går der 11 tog med træ hver dag fra skovene, men alligevel er det svært at følge med, og derfor tør der ikke håbes på, at mere end en tredjedel af træet kan reddes. Transporterne er ganske enkelt en flaskehals.

Det er beregnet, at alt nedblæst træ svarer til 1,7 mio. billæs eller 73.000 hele tog. Det er således en ret så omfattende Operation Storm.

Den krisegruppe, der blev nedsat efter stormen, har netop rettet henvendelse til de svenske myndigheder om at få forlænget dispensation for køre- og hviletidsbestemmelserne samt for køretilladelse for de mange udenlandske biler.
-jhan


 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden