spacer
Koldklæbet tag uden brandfare

Det er slut med tagbrande, når der skal lægges tagmembran, hvis det står til den engelske coating- og membranekstert Liquid Plastics. Sammen med firmaets danske distributør, Marcantas, er firmaet i gang med at introducere deres nye koldklæbede tagdæknings-system, hvor en flydende og tætsluttende tagdug udlægges uden brug af åben ild eller opvarmning af materialerne.

Systemet består af en sammenklæbning af de forskellige byggekomponenter med en såkaldt koldklæber, som Liquid Plastics har udviklet og introduceret på hjemmemarkedet sidste år.

Et tagdækningssystem kan bestå af fugtspærre klæbet til plademateriale eller et betondæk, isoleringsplader koldklæbes oven på, herefter en glasfiberarmeret underlagsmembran og en afsluttende polyrethan-coating. Det giver et tagsystem, der er meget elastisk og trækstærkt, så det både er robust overfor vejrlig og bygningsbevægelser.

Der gives 10-25 års garanti på et tæt tag afhængigt af det valgte system, men systemet er ifølge Liquid Plastics designet til at holde i bygningens levetid.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden