spacer
Indsats mod byggeskader virker

Igen kan Byggeskadefondene melde om et fald i registrerede skader. Gennem årene har skadetallet været for nedadgående.
I 1996 blev der registreret væsentlige svigt og skader i 28 pct. ud af i alt 672 byggesager, mens tallet i 2004 var faldet til 4 pct. ud af 465 sager.

- Der er grund til at fremhæve den målrettede indsats der er blevet gjort i de senere år for at komme alvorlige svigt til livs. Den gentagne kritik og opmærksomheden på byggeriets kvalitet er blevet noteret i branchen, hvor det kan konstatere at kvalitetssikringen og de hertil udviklede værktøjer fungerer. Tallene fra Byggeskadefondene dokumenterer, at den nødvendige indsats for at løfte kvaliteten virker efter sin hensigt, siger chefkonsulent Niels Strange, Dansk Byggeri, i en kommentar til oplysningerne fra Byggeskadefondene.

- Vi bør naturligvis fortsætte det effektfulde arbejde, så de opnåede resultater i kampen mod svigt og skader ikke alene fastholdes men søges yderligere reduceret i de kommende år. Der skal også noteres, at en positiv effekt ved disse aktiviteter er, at det naturligt vil få en afsmittende effekt på det byggeri, som ikke er omfattet af byggeskadefondenes ansvarsområde, påpeger Niels Strange.

Dansk Byggeri har selv lanceret egne værktøjer, som har bidraget til at løfte kvaliteten. Det drejer sig om internetportal www.bygviden.dk samt med distribuering af viden gennem Byg-Erfa blade og i de faglige sektioner.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden