spacer
Demonstration mod løndumpning

To polske fagforeninger bakker TIB op i dag på Falster

To polske fagforeninger, Solidaritet og Budowlani, deltager i dag, tirsdag, i en stor demonstration imod social dumping i Byskov på Falster.

De polske fagforeninger bakker op om TIB's kamp for at få tegnet en overenskomst med det polske byggefirma Nova Bau fra Stettin, der har udstationeret 10-12 polske bygningsarbejder i Byskov.

Det polske firma renoverer en ejendom for skibsreder Tom Bringsværd, og de polske arbejdere betales med 45 kroner i timen.

- Firmaet og medarbejderne er velkommen, men vi kan ikke acceptere, at de undergraver danske løn- og arbejdsforhold. Derfor har vi i overensstemmelse med udstationeringsdirektivet og i overensstemmelse med praksis på det danske arbejdsmarked, stillet krav om, at Nova Bau tegner en overenskomst. Det ønsker virksomheden ikke. Derfor har vi en faglig konflikt i Byskov, siger bygningsgruppeformand Peter Hougård Nielsen, TIB.

Den 23. maj 2005 indledte TIB sammen med de øvrige fagforeninger i byggeriet konflikten mod Nova Bau, som ikke får megen støtte fra den polske fagbevægelse, der bakker op om den danske kamp.

Demonstrationen holdes tirsdag den 7. juni 2005, kl. 12.00-16.00 ved byggepladsen Klodskovvej 95, 4863 Eskilstrup på Falster.
-jhan


 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden