spacer
Parcelhus-producenter boomer

Boligpriserne har i lang tid haft kurs mod skyerne. Det kommer hele byggebranchen til gode, men især typehusfabrikanterne nyder godt af himmelturen. De største af fabrikanterne tjener endda rigtig godt både i kroner og ører og i forhold til omsætningen.

Den største danske typehusproducent, Lind og Risør, kan således notere sig for et før skat overskud på 93 mio. kr. for 2004 ud af en omsætning på 718 mio. kr. Det er en tredobling af overskuddet indenfor de sidste tre år.

Til sammenligning omsatte MT Højgaard, Danmarks største entreprenør, for lidt over 10 gange så meget i 2004, men fik kun et plus på 71 mio. på bundlinjen.

Næststørst på typehusmarkedet er Bülow og Nielsen Enfamiliehuse og her blev overskuddet på 22,8 mio. kr. ud af 300 mio. i omsætning. Hos Bülow og Nielsen kommer de gode tider endda særdeles belejligt, idet firmaet for tre år siden skrev regnskabstallene med rødt. Dengang indkasserede firmaet et underskud på 12 mio. kr.

Grunde er guld
Baggrunden for typehusfabrikanternes succes er de høje priser på brugte boliger, der kombineret med den lave rente gør det attraktivt for boligejerne at bygge egen bolig.
Kun manglen på byggegrunde sætter en alvorlig begrænsning på typehusproducenternes succes, og de der klarer sig bedst, er derfor dem der har sikret sig en ’beholdning’ af grunde, de kan udvikle.
Det er således en årsagerne til at det går så godt for Lind og Risør. Firmaet vurderer selv, at årets flotte resultat netop skyldes et løft i indtjeningen fra de stigende grundpriser.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden