spacer
Razziaer mod byggepladser

For en uge siden fik Told og Skat nye kontrolmuligheder i jagten på sort og illegal arbejdskraft i byggebranchen. Nu kan told- og skattemyndighederne foretage razziaer på selve arbejdspladserne uden at have ransagningskendelse og uden politiledsagelse. Og Told og Skat har ikke ligget på den lade side, men allerede gennemført de første aktioner.

I Vestjylland var razziaen rettet mod større byggepladser og nybygninger af parcel- og sommerhuse. Ud af 17 undersøgte firmaer skal de 11 nu granskes nærmere. Heriblandt skal fem litauere have undersøgt deres opholds- og arbejdstilladelse, og tre personer, der arbejdede på et parcelhusbyggeri og ikke kunne redegøre for hvilken løn, der var aftalt for det pågældende arbejde, bliver nu krydstjekket for om de oplyser indtægten korrekt som B-indkomst i deres hjemkommuner.

På Sydsjælland kontrollerede Told og Skat 17 større byggepladser og ud af 296 personer var der 8, der oplyste at de havde første arbejdsdag mens 1 modtog sociale ydelser.

- stort set alle havde deres forhold i orden. Vi kan konstatere, at omfanget af sort arbejdskraft tilsyneladende ikke er så udbredt på de større byggepladser, som vi måske havde troet, konstaterede planchef Per Jacobsen fra ToldSkat Sydsjælland ovenpå aktionen.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden