spacer
Polsk entreprenør på vej ind i Danmark

På trods af øjeblikkelig modgang i form af en TIB-blokade på et byggeri på Falster har det polske byggefirma Nova-Bau store planer for Danmark. Firmaet planlægger at etablerer sig med kontorer og vil blive en udfordring for den danske byggebranche.

- Vi vil have 100 til 115 polske bygningsarbejdere i gang i Danmark inden årets udgang. Vi er også i gang med at finde kontorer i København, siger råvareansvarlige, Adam Stach fra Nova-Bau til Politiken.
Han forventer, at firmaet relativt hurtigt lander på en årsomsætning svarende til mere end 150 millioner kroner.

Den aktuelle konflikt på Falster udspringer af en opgave som Nova-Bau udfører for skibsreder Tom Bringsværd. En renovering af et nedlagt landbrug, der varer et halvt år og involverer 10 mand. Kontrakten er fuldt lovlig, men de polske arbejdere aflønnes med 40-45 kr. i timen.
De lave lønninger har fået TIB til at varsle sympatistrejke og blokade mod arbejdspladsen fra på mandag for at forsvare det danske lønniveau og arbejdsvilkår.

Det polske firma har i en henvendelse til TIB truet med at klage til det danske udenrigsministerium og med at indbringe sagen for EU.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden