spacer


Danske arkitekter får baghjul - igen

Engelsk arkitekt vinder konkurrence om Storstrøms Kunstmuseum.

Endnu engang må danske arkitekter se sig slået på hjemmebanen af udenlandske arkitekter i konkurrence om et prestigefyldt kulturbyggeri.

Det skete, da den engelske arkitekt Tony Fretton i går blev udpeget som vinder i den indbudte konkurrence om et nyt kunstmuseum i Storstrøms Amt ved herregården, Fuglsang, på Lolland.

Tidligere er udenlandske arkitekter udpeget til byggerier som Musikkens Hus i Ålborg, tilbygning til Ordrupgaard Kunstmuseum og koncertsalen i DR Byen.

- Tony Frettons projekt integrerer i en overbevisende artistisk tolkning konkurrencens forskellige problemstillinger. Projektet respekterer og styrker det gamle herregårdsanlæg, det bringer Fuglsang ind i en ny epoke baseret på treenigheden mellem kunst, kultur og natur, og det tilvejebringer nogle helt eminente udstillingsforhold for kunsten på Storstrøms Kunstmuseum, siger formand for dommerkomiteen Hans Jørgen Jensen.

Af danske arkitektfirmaer deltog: Lundgaard & Tranberg, Exner Tegnestue, Vihelm Lauritsen Arkitekter samt Fogh & Følner. Desuden deltog det schweiziske arkitektfirma, Gigon/Guyer.

Opførelsen af den nye bygning til Storstrøms Kunstmuseum begynder i sommeren 2006 og ifølge planerne indvies museet i efteråret 2007.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden