spacer
Vinduesbranchen mere synlig

VSO skifter navn til VinduesIndustrien og vil være langt mere aktiv spiller i byggebranchen

De danske fabrikanter af yderdøre og vinduer bebuder en mere udadvendt profil i fremtiden og vil samtidig søge at være en langt mere aktiv spiller inden for byggebranchen.

De 75 medlemmer i Vinduesfabrikanternes Samarbejdsorganisation VSO har som led i at styrke profilen besluttet at ændre navnet til det noget mere mundrette VinduesIndustrien.

- Hidtil har vi især arbejdet på de indre linier og ladet de enkelte virksomheder om at markere sig udadtil. Fremover vil man opleve, at vi over for myndigheder og offentligheden i det hele taget fremtræder som en brancheforening med fælles holdninger, meninger og mål, siger formanden, adm. direktør Claus Arberg, Hvidbjerg Vinduet A/S og tilføjer, at etablering af eget sekretariat med egen direktør for et års tid siden også skal ses i denne sammenhæng.

I forvejen er det en ret enestående brancheforening, da stort set alle betydende danske fabrikanter er medlem, og samtidig er det lykkedes at fastholde en brancheforening, som på tværs af materialer står sammen om en minimumskvalitet og en 5 års garantiordning.

- Men selv om vi direkte beskæftiger ca. 4.000 ansatte og i 2004 oplevede en omsætningsfremgang på hele 22 procent til 4,1 mia. kr., er vi alt for anonyme. Det er det, vi nu vil gøre noget ved.

Claus Arberg peger på, at mens alle snakker om det danske eksporteventyr inden for vindmøller, er det gået næsten upåagtet hen, at vinduesfabrikanterne p.t. oplever et tilsvarende eventyr.

I 2004 blev der således eksporteret vinduer og yderdøre til en værdi af knap 720 millioner. kr. eller 17 procent af branchens samlede omsætning.

Eksporten tegner sig for en årlig vækst på 20-25 procent, og det er en tendens, der synes at fortsætte.

Det er især på nærmarkederne i Skandinavien og Tyskland, at danske produkter er populære, men også Storbritannien og Irland er kommet godt med og er i dag hovedaftagere af danske døre og vinduer.
-jhan

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden