spacer
TIB og Dansk Byggeri i IT-parløb

Tømrer- og snedkerbranchen har fået et nyt værktøj i værktøjskassen. Det er Billedprislisten, som er et IT-værktøj, der skal gøre det nemt at beregne løn og materialeforbrug på opgaverne.

Programmet er udviklet i et usædvanligt samarbejde mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, for det er første gang indenfor byggebranchen, at de to modstående parter kommer til at benytte sig af samme kalkulationsværktøjer til at beregne arbejdstid og materialeforbrug for en opgave.

Det anslås at Billedprislisten fremover sparer brugeren for 25 procent af tiden på at beregne arbejdslønnen.

Billedprislisten er opbygget som en billedmæssig fremstilling af de enkelte bygningsdele, og mængdeberegningerne foretages automatisk udfra de tegninger og valg, som brugeren foretager undervejs i udpegningen af de forskellige bygningsdele, hvorefter der til sidst udføres en samlet kalkulation.
Der kan laves kalkulationer for tagarbejde, ud- og indvendigt snedkerarbejde, porte, døre og hegn, vægge, lofter og gulve.

Programmet sendes ud på cd-rom til 20.000 TIB-medlemmer og 2.600 medlemmer af træsektionen i Dansk Byggeri og eleverne på erhvervsskolernes byggeuddannelser skal oplæres i at bruge programmet.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden