spacer
Færre besøgende på Transport-messe

Fald på en fjerdedel bekymrer ikke messedirektør, der blandt andet forklarer det med søndagslukning.

Af Lars Solberg

Med et fald på 10.000 besøgende fra Transport 2003 til Transport 2005 mistede transportmessen i Herning en fjerdedel af gæsterne fra den ene messe til den anden – fra 43.000 besøgende til omkring 33.000.

Men det bekymrer ikke hoved-arrangøren Messeventer Herning, der havde forventet et dyk, da der var åben en dag mindre i weekenden. Her er der traditionelt mange almindelige mennesker, der er på hyggemesse, og som ikke giver noget salg for udstillerne.

- Som ventet faldt besøgstallet på Transport 2005, da vi på forhånd havde skåret søndagen væk efter ønske fra samarbejdspartnere og udstillere. Det betød knap 10.000 færre gæster i forhold til messen i 2003. Ligeledes som ventet var det meget seriøse og højt kvalificerede indkøbere, disponenter, fagfolk og brugere fra ind- og udland, som besøgte messen, således at langt størsteparten af de 301 udstillere var yderst tilfredse med de kontakter og det salg, de fik på messen, udtaler adm. direktør i Messecenter Herning, Georg Sørensen.

Rosende ord
Og der lyder da også rosende ord fra erhvervslivet. Blandt andet udtaler Michael Svane, der tidligere var ordførende direktør for Dansk Transport og Logistik, men nu er direktør i arbejdsgiverforeningen for handel, transport og serviceerhvervene, HTS:

- Transport 2005 var den hidtil flotteste transportmesse i Herning, og den viste endnu en gang, at den kan måle sig med selv de allerstørste transportmesser i Europa. Kreativitet gik hånd i hånd med faglig spændstighed, og der blev sat en tyk streg under, at transport- og logistikerhvervet med dets mangfoldighed er rustet til at møde globaliseringens mange muligheder og udfordringer.

Besøgstallet for de fire dage endte på 33.360, der fordelte sig på følgende måde:
Onsdag den 6. april - 2.116 besøgende
Torsdag den 7. april - 5.392 besøgende
Fredag den 8. april - 6.585 besøgende
Lørdag den 9. april - 19.267 besøgende

Transport 2007
Herning Messecenter har allerede sat dato på den næste transportmesse - i slutningen af marts 2007.

Transport 2007 arrangeres af Herning Messecenter i samarbejde med Dansk Transport og Logistik, Danske Busvognmænd, De Danske Bilimportører, Danmarks Automobil-forhandler Forening og Vognimportørerne.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden