spacer
Undgå byggesjusk

Forbrugerrådet og Håndværksrådet bag fælles vejledning til private og håndværkere.


Ifølge Forbrugerrådet og Håndværksrådet skyldes mange byggesjusksager misforståelser mellem køber og sælger - mellem private forbrugere og håndværkere. For at undgå det har de to organisationer nu udarbejdet en vejledning, som de to parter kan følge, så kommunikationen og forståelsen af hinandens funktioner er klar.

Vejledningen har en række konkrete anbefalinger til både forbrugeren og håndværksvirksomheden om, hvordan de hver især kan sørge for at sikre det gode samarbejde hele vejen gennem processen.

Fra chefkonsulent i Håndværksrådet, Helene Ravn, lyder det om vejledningen:

- Ofte resulterer misforståelser mellem parterne i en forsinkelse eller fordyrelse af byggeriet eller i forsinkelse med betalingen, og vi håber, at vejledningen kan medvirke til, at sådanne misforståelser undgås.

Anders Hjort Jensen, politisk medarbejder i Forbrugerrådet, siger om den fælles vejledning:

- Mange tvister mellem forbrugere og håndværkere vil helt kunne undgås, såfremt parternes kommunikation før, under og efter arbejdets udførelse fungerer optimalt. Ved at fokusere på de indbyrdes rettigheder og pligter, er det vores forhåbning, at vejledningen kan medvirke til et mere åbent og godt samarbejde mellem forbruger og håndværker.
Find vejledningen her.
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden