spacer
Det Digitale Byggeri savner de udførende

Det Digitale Byggeri og de udførende lever tilsyneladende i to adskilte verdner. Projektwebkonsortiet er blandt initiativerne i Det Digitale Byggeri, som skal føre byggebranchen ind i computeralderen. Konsortiet har udarbejdet de bygherrekrav for projektwebs, som i starten af 2007 bliver et krav ved deltagelse i alle offentlige byggerier.

I dag ligger der en manual klar til brug, hvor man kan vælge moduler afhængigt af byggeriets størrelse og kompleksitet. Kravene rettes direkte mod de enkelte parter i byggesagen som et operationelt værktøj til at optimere brug af projektweb og hjælpe nye i gang.
Projektweb er blandt de mest enkle digitale værktøjer til byggeriet, hvor der er kontante fordele at hente for alle parter - også de udførende.

- Indtil nu har vi ikke mødt overvældende interesse fra byggeriets parter. Vi har kun fået meget få tilbagemeldinger på manualen, og det tyder på, at branchen ikke har taget den til sig eller er opmærksom på mulighederne for at bruge et standardiseret værktøj, siger projektleder Andreas Foldager fra Projektwebkonsortiet.
Han frygter, at projektwebinitiativet og de øvrige initiativer under Det Digitale Byggeri ender med at blive et værktøj for en lille klub af virksomhederne bag konsortiet.

Målsætningen med projektweb’et er at opnå en mere effektiv og gennemskuelig arbejdsgang omkring byggesagen ved at køre al information via internettet, og fordelen ved et færdigt sæt krav er en rationel indførelse af projektwebs for hele branchen.
Ifølge Andreas Foldager arbejdes der med projektwebs på adskillige projekter i byggebranchen. Men oftest er det forfra i hvert nyt projekt, og her er der mulighed for at spare resurser ved at bruge Projektwebkonsortiets kravlister.

Erhvervs- og byggestyrelsen har med projektet Det Digitale Byggeri lagt det ud til branchen selv at formulere de nye bekendtgørelser, den skal arbejde under i fremtiden.

- Vi håber på, at branchen griber bolden, fordi det er nu, der er mulighed for at komme ind og påvirke krav og specifikationer, inden de bliver lagt fast, siger Andreas Foldager, der er ved at lægge en slagplan for, hvordan projektweb’et kan komme bredere ud i branchen.

Læs mere om projektweb’et, manual og kravlister på www.projektwebkonsortiet.dk

-mir

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden