spacer
Gennembrud for skraldesug

Forbedret boligkvalitet og totaløkonomi har gjort centrale skraldesuganlæg attraktive i Københavns nye bydele

Det er de forbedrede boligkvaliteter kombineret med totaløkonomiske betragtninger, der har gjort centrale skraldesuganlæg attraktive hos de private bygherrer, når nye boligområder anlægges.

Den nye bydel, Havnestad, på Islands Brygge i København er første eksempel herhjemme i nyere tid på, at centralsug integreres i et større byområde og betegner et gennembrud for metoden som fremtidens måde at håndtere affald på.

- Skraldesuganlægget i Havnestad markerer et gennembrud for denne måde at håndtere affald på, og anlægget har allerede været så stor en succes, at der er stor sandsynlighed for, at det også bliver integreret i andre af de nye boligområder i Københavns Havn, fortæller direktør Niels-Erik Pedersen fra Envac Danmark, der har stået for anlæggelsen af skraldesuganlægget.

Første etape af skraldesuganlægget i Havnestad blev indviet i april 2004 og forventes at være fuldt udbygget i 2008. Anlægget er dimensioneret til at betjene 1700 lejligheder og kommer hvert år til at håndtere 800 tons affald.

Læs mere i seneste udgave af fagbladet Byggeri nr.2-2005.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden