spacer
Nyt byggeri ved Marmorkirken

Fonden Realdania vil fuldføre C. F. Tietgens byggevision.


”Tietgens ærgrelse” kaldes grunden på hjørnet af Frederiksgade og Store Kongensgade i København. For over 100 år siden betalte finansmanden C. F. Tietgen for færdiggørelsen af Marmorkirken og opførelse af en række bygninger omkring kirken, der skulle afrunde området og gøre det til en helhed.
Men på en lille grund blev der ikke bygget noget, og i dag et århundrede efter står der en pølsevogn og kolliderer æstetisk med Marmorkirken. Den hedder i øvrigt Mary's Corner til ære for prinsesse Mary.

Men ikke flere pølser til Mary. Nu har den moderne udgave af C. F. Tietgen, Fonden Realdania, hvis værdier også stammer fra finansverdenen besluttet sig for at prøve at færdiggøre Tietgens byggevision – dog i et moderne udtryk.

Fonden Realdania har gennem sit datterselskab Realea A/S skrevet betinget skøde på den ubebyggede grund og ønsker at opføre et bolig- og erhvervsbyggeri.

Fonden har henvendt sig til København Kommune med henblik på få en ny lokalplan for området, der er nødvendig for projektets gennemførelse. Dette betyder, at der vil komme en offentlig høringsrunde og efterfølgende godkendelse i Borgerrepræsentationen.

Realdania har allerede skitseret et bygningsforslag, som er udarbejdet af den engelske arkitekt Tony Fretton.

Forslaget tager ifølge Realdania udgangspunkt i den oprindelige arkitektur af C. F. Tietgens arkitekt Ferdinand Meldahl. Den foreløbige plan ligger op til, at den nye hjørnebygning får erhverv i stueetagen og første sal. I de øvrige etager bliver der boliger.
-ls.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden