spacer
Kinesisk vækst truer verdens skove

Verdensnaturfond kritiserer landet for i stigende grad at importere ulovligt træ.


I takt med den enorme ekspansion importerer Kina i stigende grad træ, der stammer fra ulovlig og overdreven tømmerhugst. Det kan ende i en massakre på verdens skove, der kan føre til en miljømæssig krise, mener Verdensnaturfonden WWF i en ny rapport om emnet.

WWF retter en hård kritik mod Kina og har iværksat et projekt, der skal overtale eller tvinge landet til i højere grad at importere træ fra bæredygtige skovområder.

Rapporten peger på, at det vil få fatale konsekvenser for nogle af jordens mest fantastiske skove, hvis ikke Kina ændrer sin politik.

For Kinas brug af træ vokser eksplosivt. I øjeblikket er forbruget faktisk ikke så voldsomt - relativt set. I gennemsnit bruger en kineser 17 gange mindre træ end en amerikaner, men det forhold forandrer sig for hver dag.

Kina ønsker materiel velstand på linie med Vesten, og til det projekt skal der blandt andet bruges træ - meget træ.
Så nu rykker WWF ud.

- Kina bliver snart blive førende på det globale træmarked. Vi håber, at det vil føre til, at landet også bliver førende med hensyn til at beskytte verdens skove, udtaler Zhu Chunquan, der står i spidsen for WWF’s træprojekt i Kina.
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden