spacer
Nyt moderne lager i Køge

Fuldautomatisk højlager skal håndtere stålplader til hele Danmark.


Skandinavisk Transport Center får endnu en virksomhed på deres grund ved motorvejen ved Køge. Det er stål- og værktøjs-grossisten LMG Lemvigh-Müller, der netop har indledt opførslen af et stort og moderne stållager. Lageret forventes at kunne bruges fra juni 2006, og det bliver arbejdsplads for omkring 60 medarbejdere.

Sammen med virksomhedens lager i Randers skal de nye bygninger betjene hele Danmark. Det skal afløse det nuværende lager i Sydhavnen.

Lagerbygningerne bliver omkring 10 meter høje og skal rumme stålplader. Selve håndteringen skal klares af kraner, som selv kan skille pladerne ad ved hjælp af magnetisme og vakuum.

Hvert eneste pluk fra pladelageret bliver automatisk og uden manuel håndtering. Det er en ny teknik, der er udviklet specielt til LMG Lemvigh-Müller. Emballeringen af produkterne kommer også til at foregå fuldautomatisk.

Ifølge LMG Lemvigh-Müller giver det nye lager først og fremmest effektivisering på de indre linier, men det omfatter også et ”track and trace”-system, som gør det muligt at holde styr på varernes bevægelser fra lageret og helt ud til kunden.
Lageret skal være med til at sikre stålgrossistens ”dag til dag”-service i hele Danmark.
-ls.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden