spacer
LER i luften

Så er det slut med mørke stuer og døde telefoner, når strømmen forsvinder på grund af overgravede ledninger. Hvert år ødelægges 83.000 ledningsanlæg med millionregninger og masser af gener til følge.
Men nu er Ledningsejerregisteret (LER) i funktion, og fra 1. marts har ledningsejere således pligt til at indberette, hvor de har nedgravede ledninger. Ledningsejere i denne forbindelse er f.eks. vandværker, fjernvarmeværker, teleselskaber, gasselskaber og antenneforeninger, mens private borgere er undtaget indberetningspligten.

- Vi er glade for at kunne lukke op for de første registreringer i LER. Registret er en fordel for alle parter. Med LER kan man undgå graveskader og spare 100-150 mio. kr. årligt. Samtidig sikrer registret en høj forsyningssikkerhed for borgerne, som ikke længere skal besværes med irriterende forsyningssvigt, hvad enten det drejer sig om vand, gas eller tv, siger vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Jesper Rasmussen.

I øjeblikket opbygges registeret, og fra første september 2005 gøres det så lovpligtigt for graveaktørerne at tjekke arealerne for ledninger i det brugerbetalte LER, før de graver. Det er gratis at forespørge på meget små arealer oplyser Erhvervs- og Byggestyrelsen, mens der skal betales gebyr for større arealer.
Virksomheder kan dog maksimalt komme til at betale 30.000 kr. årligt i gebyrer.

Besøg LER på: www.ler.dk

- mir.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden