spacer
Hver 6. håndværker udsat for korruption

Der er absolut hold i korruptionsanklagen mod kommunale embedsmænd og boligadministratorer, konkluderer en undersøgelse fra Håndværksrådet.

Hele 15 procent af håndværkerne er blevet mødt med krav om modydelser, hvis de skulle have opgaven for kommunen eller boligforeningen. Og ni ud af ti gange oplevede håndværkerne det som en betingelse at levere noget til gengæld for at få opgaven.

- At så mange virksomheder er blevet udsat for afpresning overrasker os, men nu har vi fået kortlagt problemet, og så må vi sætte ind for at komme det til livs, siger økonom Jakob Brandt i Håndværksrådet.
Organisationen satte undersøgelsen i gang efter en rundspørge fra Økonomisk Ugebrev i slutningen af januar havde afsløret problemet.

- Håndværkeren står i et dilemma. På den ene side har han ikke lyst til skulle levere ekstraydelser for at få en opgave. På den anden side kan han miste en vigtig opgave, hvis han ikke indvilliger. Vores anbefaling til virksomhederne er at sige fra overfor disse krav. Mødes virksomheden af et krav om modydelser så sig fra og tag kontakt til Håndværksrådet. Rådet kan så tage kontakt til den enkelte kommune eller boligforening og påpege, at de har et problem, siger Jakob Brandt, der er sikker på, at den procedure vil luge ud blandt de brådne kar.

Undersøgelsen dækkede 444 håndværksvirksomheder, hvoraf 253 besvarede spørgeskemaet fra Håndværksrådet.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden