spacer
Herning får ny sø ved byen

Grøn parkby med 500 boliger anlægges på vestbredden – badestrand på østbredden

Af Tove Malzer

Der var brug for sand til anlægsarbejdet på motorvejen omkring Herning. Men i stedet for at udgrave sandet langs motorvejen, som det er sædvane, fik kommunen den ide at udgrave til en sø i et bynært område. Og sådan kom en ny grundvandssø på den jyske hede til verden: Fuglsang Sø på 28 hektar.Herning Kommune udbyder i denne tid nogle af byggegrundene ved søen. Der skal bygges 500 boliger i en grøn parkby.

- En parkby er ikke kun en by i en park. Ideen forpligter; landskabet, naturen og specielt Fuglsang Sø skal være centrale omdrejningspunkter, der rækker helt ind i indretningen af de nye boliger. Boligen skal være i kontakt med omgivelserne, også når den ligger på femte sal, hedder det Herning Kommunes visioner.

Midt på vestbredden af søen anlægges Søtorvet, og omkring det placeres de 500 boliger i parkbyen.

På østbredden anlægges fælles, rekreative naturområder og en badestrand. Desuden skal Herningsholm Å lægges tilbage i det oprindelige, slyngede å-løb.

Det første udbud omfatter 27-36 boliger i to-tre etages rækkehuse, 10 boliger i to etages dobbelthuse, 15-25 boliger i tre etages punkthuse og 50-60 boliger i fire-fem etages etagehuse.

De overordnede linier i projektet er udarbejdet af landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen. Detailplanlægningen er udført af Herning Kommune i samarbejde med en række eksterne rådgivere.

Kommunen har udskrevet en konkurrence om navneforslag til de kommende adresser omkring Fuglsang Sø.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden