spacer
Korruption skal frem i lyset

Byggeorganisationer opfordrer medlemmer til henvende sig til dem, hvis de er udsat for bestikkelseskrav.


Økonomisk Ugebrev’s undersøgelse om korruption i forbindelse med håndværkeropgaver hos det offentlige har forarget byggeorganisationerne. Den anonyme rundspørge viste, at hver tiende håndværker har fået krav om modydelser fra en offentlig embedsmand i forbindelse med uddelingen af offentlige opgaver.

– Uacceptabelt! Det er hvad, det er, lyder det fra Flemming Preisler, der er direktør for installatørorganisationen Tekniq.

Flere brancheorganisationer er chokerede, men mener dog, at undersøgelsen er for lille til at være dækkende for området. Blandt andet har adm. direktør i Dansk Byggeri, Jens Klarskov, været ude med den melding.

Men både Tekniq og Dansk Byggeri er enige om, at det er positivt, at undersøgelsen er lavet, og det kan få mulig korruption frem i lyset.
Begge opfordrer deres medlemmer til at henvende sig til brancheorganisationerne, hvis de møder uvederhæftige krav i forbindelse med indgåelser af kontakter.

- Det er glædeligt, at der kommer fokus på problemet, som det er svært at gøre noget ved, da bevisbyrden er problematisk, og da der er meget på spil for den enkelte virksomhed – især når kommunen er en stor kunde, udtaler Flemming Preisler.

Han mener, at Tekniq kan hjælpe med at få tingene frem og rydde op i mulig korruption.
– Vi kan ikke leve med, at vores medlemmer udsættes for afpresning af kommunale embedsmænd, der ellers skulle være underlagt tilbudslov og interne kontroller af, at der ikke forekommer embedsmisbrug, udtaler Tekniq-direktøren.
-ls.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden