spacer
Terrazzo-kompas tager Gulvprisen

Kursen er lagt for shippingfirmaet Blue Water i Esbjerg. Et gigantisk kompas er indstøbt i terrazzogulv i firmaets nye hoveddomicil. Det er Vesla Gulvteknik, der har udført den, og det så flot at Videbæk-firmaet i dag modtager Gulvprisen 2004 fra Gulvbranchens Samarbejds- og Oplysningsråd.

Terrazzogulve er en århundred gammel italiensk teknik, hvor fine marmorskærver blandes og støbes ud i cement. Traditionelt en kostbar gulvtype, men Vesla har indført en ny teknik, hvor de erstatter cementen med epoxy i gulvet med vinder-kompasset. Det har sænket kvadratmeter prisen for terrazzogulve fra 1200-1500 kr. til ca. 600 kr., og de generelt lavere priser gør, at Vesla nu tror på en renæssance for gulvtypen.

- Terrazzo har været mere eller mindre yt som gulvbelægning i nogle år. Prisen har været den afgørende årsag til, at det ikke har været så meget brugt som tidligere. Nu kan vi lave et gulv så rationelt, at prisen bliver fornuftig. Og så er det fugefrit, mindre koldt og hammerflot, erklærer direktør Preben Laugesen fra Vesla Gulvteknik.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden