spacer
Endnu et Consenta-selskab solgt

Grønvold & Schou i Slagelse købt af legat, der har videresolgt 49 procent af aktierne til Forenede Tømmerhandlere

Endnu et selskab i konkursramte Consenta Holding er blevet solgt. Efter at Palsgaard Træ tidligere blev solgt til ITH Industri Invest og to HT Defta-byggematerialeforretninger til Danske Trælast, er Grønvold & Schou A/S i Slagelse – og herunder Gørlev Trælasthandel, blevet solgt til J.Ø. Andresens Legat for Nakskov og Slagelse, som har videresolgt 49 procent af aktierne til Forenede Tømmerhandlere.

Legatet og Grønvold & Schou har været tæt forbundet med hinanden i mere end 100 år.

- Vi er utrolig glade for aftalen, som løser op for en vanskelig situation for såvel Grønvold & Schou som for legatet. Vi har hele tiden troet på, at der kunne opnås en lokal løsning, som også fremover ville sikre tilknytningen mellem Grønvold & Schou og Legatet, siger Legatets formand, advokat Helge S. Poulsen, Slagelse.

Forenede Tømmerhandlere driver i forvejen syv tømmerhandler på Fyn og i Jylland.

Købet skal ses som en naturlig videreudvikling af det frugtbare og loyale samarbejde, som Forenede Tømmerhandlere har haft med Grønvold & Schou i en årrække, og vi supplerer hinanden virkelig godt, siger tømmerhandler Poul Erik Grønfeldt, direktør for Forenede Tømmerhandlere.

Grønvold & Schou, der har en egenkapital på 36 mio. kr. og en soliditet på over 40 procent, omsætter årligt for knap 300 mio. kr. Tilsammen vil Grønvold & Schou og Forenede Tømmerhandlere opnå en omsætning på mere end en halv mia. kr.

Som adm. direktør for Grønvold & Schou er konstitueret selskabets tidligere økonomidirektør Henrik Jørgensen, som har været tilknyttet virksomheden i syv år. I en periode kørte han parløb med adm. direktør Flemming Hansen, der forlod Consenta i december 2004.

Grønvold & Schou, der har 120 medarbejdere, kunne i går, mandag, fejre 132 års fødselsdag.

- Afklaringen om ejerskabet til virksomheden kommer som en gave, ikke bare til mig, men til alle medarbejdere i virksomheden, som er glade for løsningen, som vi finder er både naturlig og en fremtidssikret god løsning for selskabet og medarbejderne, siger Henrik Jørgensen.
-jhan

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden