spacer
Boom i selvlysende arbejdstøj

Der satses i øjeblikket betydeligt på at øge sikkerheden for de ansatte, der arbejder i trafikken. Et simpelt og effektivt middel er at gøre de ansatte mere synlige på de farlige og udsatte steder og det kan ske ved at klæde dem ordentligt på.
Det er præcis hvad adskillige kommuner og store entreprenører har travlt med, og det kan mærkes hos Kwintet Kansas, der sælger selvlysende tøj ligeså hurtigt, som de kan sy det.


- Vi oplever en markant stigende interesse for vores fluorescerende arbejdstøj. Inden for det sidste år er salget fordoblet, og vi forventer en tilsvarende vækst fremover. Der er ingen tvivl om, at det er en niche med et særdeles stort potentiale, siger adm. direktør Carsten Lauth fra Kwintet Kansas i Odense.
Det selvlysende tøj lyser op med kraftige farver og reflekser i lange baner. I dag er det lovpligtigt for vejarbejdere at bære synligt advarselstøj, men for langt de fleste begrænser det sig til en sikkerhedsvest ovenpå det almindelige arbejdstøj.

Det er der ved at blive ændret på nu. Senest har Middelfart kommune investeret i 40 sæt specialsyet arbejdstøj til deres vejfolk. Det er bukser, jakker og kedeldragter.- Vejbanen er jo arbejdsplads for vores ansatte, og derfor skal sikkerheden være i højsædet, ligesom den skal på andre arbejdspladser. Derfor mente vi, det var på tide at erstatte vestene med fluorescerende arbejdstøj, så medarbejdere på vejbanen og i rabatten blev langt mere synlige for bilisterne, forklarer driftsleder Erik Røndbjerg fra Entreprenørafdelingen i Middelfart Kommune.- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden