spacer
Ny hjemmeside styrker træhusene

Der bygges træhuse på livet løs i Danmark. De er billige og har et godt indeklima. Samtidig giver materialet nye arkitektoniske og konstruktionsmæssige muligheder inden for både en-familieshuse og etageejendomme. Det har fået Teknologisk Institut til at søsætte en hjemmeside, der samler erfaringer og forskningsresultater som træsektoren har oparbejdet. Målet er at levere viden, inspiration og information til arkitekter, rådgivere og byggebranchen generelt, men også til gør-det-selv-folket.
Siden leverer ekspertviden om træ, som bl.a. er hentet gennem forskningsprojektet Nordic Wood, og ambitionen er, at den kan være med til at højne kvaliteten i de tilfælde, hvor manglende viden har ført til et dårligt resultat.- Vi ser mange og gode træhusprojekter, men vi ser også projekter, der kunne have været bedre. Det kan være forkerte forventninger til en træarts flotte farve, der med tiden ender i grå nuancer, eller det kan være en for optimistisk forventning til nye træarters holdbarhed, men i høj grad også for lidt viden om konstruktionsmuligheder og konstruktioners formåen, fortæller centerchef Jørgen Baadsgaard-Jensen på Teknologisk Institut.

En anden målsætning med den nye hjemmeside er at styrke de danske træhusproducenter, hvilket også vil få en effekt på eksportmarkederne.

- Med denne hjemmeside håber vi at gøre danske træhuse mere konkurrencedygtige. Markedsmæssigt ser potentialet lovende ud, og i forhold til nybyggeri i træ har vi endnu ikke set toppen. I øjeblikket opføres ca. 20-25 procent af alle en-familiehuse i træ – et tal, der med tiden nok kan komme op på omkring 50 procent, vurderer Jørgen Baadsgaard-Jensen.
I Danmark findes der omkring 80 forhandlere og producenter af træhuse, hvoraf flere eksporterer til Tyskland.

vot.teknologisk.dk

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden