spacer
Kæmp for ét Danmark

Håndværksrådet hilser valg velkommen med en appel om at samle landet.


Håndværksrådet hilser det kommende valg velkommen med en indtrængende appel om, at der skal gøres en indsats for at samle landet, da den globaliserede verden kan splitte befolkningen i flere grupper.

- Udfordringen for regeringen de næste fire år bliver at sikre os mod det todelte samfund, hvor en specialiseret elite efteruddanner sig til gode jobs, mens en stor del af arbejdsstyrken er henvist til et gråt marked for serviceydelser – eller i værste fald til arbejdsløshed, lyder det fra Håndværksrådets adm. direktør Lars Jørgen Nielsen.

Han mener, at der skal være plads til mange forskellige på det danske arbejdsmarked.

- Med den øgede fokus på globalisering følger øgede krav om specialisering og viden, hvis vi skal holde jobs på danske hænder. Det skal selvfølgelig efterkommes med mere forskning, uddannelse og udvikling. Men for at skabe sammenhængskraft i samfundet er det nødvendigt, at også den store gruppe, der ikke har mulighed, evner eller lyst til at stige på det globale efteruddannelses- og specialiseringstog i det stadigt mere krævende videnssamfund, har mulighed for at indgå på arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet på værdig vis.

Husholdningsfradrag
Konkret tror Lars Jørgen Nielsen på, at et fradrag for serviceydelser kan være en måde at skabe mere rummelighed på.

- Vi mener, at fradrag for serviceydelser er vejen frem. For med det sikres ikke alene, at den samlede arbejdsstyrke får et løft, men også at familiepolitiske målsætninger om mere tid og sammenhæng i børnefamiliernes hverdag kan virkeliggøres. På den måde er fradrag for serviceydelser ikke blot en foranstaltning, der skal sikre flere jobs, men en væsentlig velfærdsforbedring, slutter Lars Jørgen Nielsen.

Han opfordrer i den forbindelse til, at Danmark ser mod Finland, hvor eksisterer et husholdningsfradrag, der ifølge direktøren har skabt mange, hvide jobs i servicesektoren.
-ls.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden