spacer
Rockwool Prisen til støjforsker

150.000 kr. til forskning i lydisolering af byggerier.


Rockwool Prisen gik i år til Jens Holger Rindel, der forsker i akustik – specielt med fokus på støj i beboelsesejendomme.

Ifølge Jens Holger Rindel plages 26 procent af etageboliger – eller 400-500.000 danskere - af støj fra deres naboer, hvilket giver stress og anledning til mange naboskænderier. Jens Holger Rindels tese er, at problemet ikke skyldes, at danskerne er ekstraordinært højlydte, men derimod, at kvaliteten af byggeriet ikke er god nok, og at lydkravene til etagebyggeriet i Danmark ikke er så høje, som i de øvrige nordiske lande.

Så selv om nabostøj ofte opleves som noget, der er forårsaget af mennesker, der ikke viser hensyn, skyldes det reelt ofte et byggeteknisk problem, mener han.

Med prisen følger et beløb på 150.000 til forskning i området.

Legat til indeklima
Endvidere valgte komitéen bag Rockwool Prisen at uddele Rockwool Legatet 2005 til en forsker inden for en anden aktuel problematik for kvaliteten i dansk byggeri - indeklimaet. Legatmodtager dr. Pawel Wargocki fra DTU er en førende indeklimaforsker, der som den første forsker i verden har påvist en sammenhæng mellem kontoransattes produktivitet og indeklimaets kvalitet. Jo bedre indeklima, des mere producerer de ansatte.
-ls

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden