spacer
Stor dørproducent i nyt opkøb

Vest-Wood overtager Østrigs største dørproducent som led i målrettet ekspansion i Europa

Den danske dørproducent Vest-Wood, der for halvandet år siden købte den store tyske koncern Pfleiderers døraktiviteter omfattende to fabrikker i Tyskland og en fabrik i Ungarn, fortsætter den europæiske ekspansion ved fra årsskiftet at overtage 100 procent af aktierne i DANA-Türenindustrie GmbH fra den østrigske fond Stift Admont.

Overtagelsen er under forbehold af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Gennem købet opnør Vest-Wood koncernen en førende position indenfor indvendige døre i Østrig.

DANA-Türenindustrie har en omsætning på 450 mio. kr. (60 mio. euro) og beskæftiger 480 medarbejdere. DANA bliver videreført som et selvstændigt varemærke, og organisatorisk videreføres virksomheden som et selvstændigt selskab i Vest-Wood koncernen.

Ifølge adm. direktør Asbjørn Berge, Vest-Wood, indeholder integrationen af DANA attraktive strategiske og operationelle muligheder, herunder en ekspansion i Øst- og Sydeuropa samt udnyttelse af vækstmulighederne i Vest-Woods nuværende hovedmarkeder Tyskland, Schweiz og de nordiske lande.

Som led i mulighederne venter den danske dørproducent en udvidelse af aktiviteterne målrettet byggemarkeder i Østrig, udvikling af den bestående forretning i DANA indenfor højt forædlede produkter samt anvendelse af DANA-varemærket til at styrke salgskoncepter målrettet Wohnraum segmentet i det tyske marked.

- Sammenlægningen giver betydelige vækstmuligheder i form af bedre udnyttelse af produktion, distributionskanaler og et generelt bredere produktsortiment, siger Asbjørn Berge.

Efter tilkøbet vil Vest-Wood have en omsætning tæt ved 3,5 mia. kr.
-jhan


 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden