spacer
Arkitekter vil kontrollere kommuner

Kontrollerende regionalråd skal sikre helheden i kommune-planlægningen, mener arkitektforening

Den kommende strukturreform og ændringer af planloven overgiver for meget magt til de enkelte kommuner.

Det mener Akademisk Arkitektforening, der finder det betænkeligt, at lovændringerne fjerner et kontrollerende led i forhold til kommunernes forvaltning af miljø- og naturbeskyttelsen.

- Det er velkendt, at kommunale beslutninger ofte er koncentreret på få mennesker omkring borgmestrene, og at dette rummer risiko for tilsidesættelse af den normale sagsbehandling, i forbindelse med tidspres eller politisk pression, hvor kommunen kan have økonomisk interesse i at tilgodese ansøgers ønske, skriver foreningen i et åbent brev til Miljøministeren.

I brevet anbefaler Akademisk Arkitektforening, at lovforslagene ændres så de regionale råd gives en kontrollerende rolle over for kommunerne.

Den dynamiske planlægning, som forslaget til ændring af planloven lægger op til, vil være et godt udgangspunkt for en kontrolinstans, som kan sikre helhed i arealplanlægningen.

Som udgangspunkt er Arkitektforeningen nemlig enig med regeringen i, at amternes rolle og ofte et tungt bureaukrati bør afskaffes. Men derfra til en fuldstændig afskaffelse af en vigtig kontrolinstans er der langt, og et stort register af reguleringsmuligheder som bør afprøves.

- nn

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden