spacer
Byggeriet klarer stormen i stiv arm

Mens Danmark stadig retter på hat og briller ovenpå den værste storm de sidste fem år er skaderne ved at blive gjort op. Overblikket mangler endnu, men det kan umiddelbart konstateres, at den ikke havde samme ødelæggende effekt som stormen i 1999. Dengang blev halve skove nedlagt, kranen på Lindø væltede, rigtig mange tage fløj af og hele huse blev blæste omkuld. Så galt gik det ikke i år og derfor ventes udbedringen af skader, at kunne håndteres uden problemer af byggebranchen.

- De skader, der er sket på bygninger er primært reparationsskader, som kræver en stor arbejdsindsats. Vi er derfor opmærksomme på, hvorvidt vi kan forvente mangel på arbejdskraft. Det skete ikke efter stormen i 1999. Alt i alt må vi derfor forvente, at byggeriets virksomheder har kapacitet til at klare følgerne af årets første storm, siger Vibeke Gaardsholt, afdelings chef i Dansk Byggeri.

Stormen i 1999 gav uventet beskæftigelse til ekstra 3.000 mand hele det følgende år. På grund af vinterens traditionelle lavsæson blev det store genopbygningsarbejde klaret gnidningsløst dengang, og det forventer Vibeke Gaardsholt også vil ske i år.

- Mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden