spacer
Nyt forskningscenter til byggebranchen

Realdania etablerer endnu et forskningscenter indenfor byggeriet. Denne gang er det de ledelsesmæssige problemstillinger, der skal forskes i. Centeret skal beskæftige sig med emner omkring ”roller og identiteter blandt byggesektorens aktører, innovation i byggesektoren, økonomiens betydning, viden og læring i virksomhederne, samt nye organisationsmodeller”.

- Problemerne i byggesektoren er for så vidt tydelige for alle. Flere analyser peger på, at produktiviteten, kvaliteten og ledelseskraften skal styrkes, forklarer direktør Hans Peter Svendler fra Realdania om baggrunden for centeret.

- De efterhånden gammelkendte problemer med ringe produktivitetsudvikling, kvalitetsbrister og manglende indtjening kræver, at vi forsøger at tænke anderledes. Med Center for Ledelse i Byggeriet ønsker vi at skabe den nye viden, som kan genformulere dagsordnerne for sektorens udvikling, siger han.

Center for Ledelse i Byggeriet etableres for perioden 2005-2009 og skal forske i projekter i samarbejde med virksomheder i byggebranchen. Centeret støttes med 25 mio. kr. fra Realdania og 25 mio. kr. fra de deltagende virksomheder og forskningsinstitutter.
Centeret skal huses af CBS Handelshøjskolen og professor Kristian Kreiner fra Handelshøjskolen bliver centerleder.

Centeret bliver det fjerde i rækken under Realdania Forskning. De øvrige er Center for Byrumsforskning, Center for Strategisk Byforskning og Center for Bolig og Velfærd.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden