spacer
TIB anbefaler liftkontrol-ordning

Fagforbund opfordrer medlemmerne til at holde øje med sikkerhedscertikatet med den grønne pil.


Hver dag bliver der brugt tusindvis af lifte på danske byggepladser eller ved renoveringsopgaver. Men det er ikke lige meget hvilken lift, man bruger, mener fagforbundet TIB (Træ-Industri-Byg), der organiserer 35.000 tømrere og andre håndværkere.

TIB anbefaler nu medlemmerne at holde øje med, om den lift, de skal bruge, er med i den såkaldte Liftkontrol-ordning. Ordningen betyder, at en lift blandt andet skal gennemgå et lovpligtig årseftersyn på et godkendt værksted. Det synlige bevis på liften er en mærkat med en grøn pil i en rød cirkel.

Liftkontrol-ordningen er gennemført af Liftgruppen under Materielsektionen i Dansk Byggeri i samarbejde med Teknologisk Institut. Teknologisk Institut godkender de værksteder, der skal foretage kontrollen af liftene ved tilsyn og stikprøvekontroller.

Liftkontrol-ordningen har kørt i en længere periode. TIB anbefaler den, da forbundet mener, at den giver bedre sikkerhed for dets medlemmer.

- Det er vores opfattelse, at Liftgruppens samarbejde med Teknologisk Institut højner kvaliteten af eftersynet og dermed også sikkerheden for brugeren, udtaler formand for Bygningsgruppen i TIB, Peter Hougård Nielsen.
Se mere på www.liftkontrol.dk
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden