Få kvadratmeterne til at række længere - Ny- og Tilbygning Guiden - Byggeri.dk - Alt om ny- og tilbygning

Byggeri.dkNy- og Tilbygning Guiden

« TilbageArtikel

Få kvadratmeterne til at række længere

Få kvadratmeterne til at række længere

ANNONCE: København er populær som aldrig før blandt de boligsøgende. Særligt de studerende bliver trukket til byen, fordi byen rummer et utal af forskellige muligheder, når det kommer til uddannelser. Desværre hænger priserne på boliger i København, ikke sammen med hvad de studerende søger. De studerende vil nemlig gerne have plads nok i budgettet til at leve storbylivet, med cafe latte på hjørne cafeerne, biografture, shopping og øl i fredagsbaren.

Vær kreativ i stedet for kræsen

Mange af de studerende kan dog komme langt, hvis de stopper med at være kræsne. De studerende gør sig klogt i at lægge et budget, hvor de er realistiske omkring, hvad de har råd til at betale for en bolig, sat op imod hvad en lejebolig typisk koster i København. Når de har gjort det, er det tid til at gå på jagt. Og her er det vigtigt, at man vælger at se muligheder fremfor begrænsninger.

Når de studerende kigger efter deres kommende værelse eller bolig, skal de ikke tænke så meget på pladsen, men nærmere hvilke kreative muligheder, de forskellige rum giver mulighed for at skabe. De studerende skal i højere grad fokusere på at erstatte deres kræsenhed med kreativitet.

Gør-det-selv projekter er vejen frem

Multifunktionalitet er nøgleordet, når du skal indrette dig på få kvadratmeter. Finder du f.eks. en lejlighed med højt til loftet, findes der på nettet utallige af guides til, hvordan du kan bygge en hævet platform til din seng, hvorunder du kan gøre plads til opbevaring. Har du mulighed for at gøre sengen høj nok, vil det være oplagt at bruge pladsen til dit tøj, så du slipper for at skulle gøre plads til et garderobeskab.

I langt de fleste køkkener vil du også have mulighed for at udnytte soklen. En sokkel kan nemlig sagtens med lidt kreativitet skiftes ud med en skuffe, så man kan have plads til flere køkkenredskaber.

Fik du ikke den 2’er du drømte om, kan du med fordel ved hjælp af gardiner eller en reol dele værelset op. Vælger du en reol, kan du vælge at sætte hjul på den, så du kan gøre hvert ‘rum’ større, afhængig af hvor du befinder dig.

Hvis du ikke er en handyman
Hvis du ikke er en handyman, er løbet ikke kørt. Der findes også alverdens af ting du kan købe dig til for at optimere pladsen. Har du ikke mod på at bygge din egen seng, kan du f.eks. købe en seng med skuffer under - eller måske endnu bedre, en sovesofa så du ikke behøver at gøre plads til både en seng og en sofa. I stedet for at begynde at udnytte soklen i dit køkken, kan du i stedet vælge at erhverve dig en bænk med plads til opbevaring under.

Du kan også købe et klapbord, så bordet ikke optager unødvendig plads, når du ikke bruger det. En anden mulighed kan være et skab med skydedøre. Skydedørene kan nemlig være med til gøre det lidt nemmere at finde et sted, hvor skabet kan stå, når pladsen er trang.

Hvis du ikke kan gå på kompromis

Hvis du hverken har lyst til at gå på kompromis med pris eller plads, kan du i stedet vælge at kigge efter studieboliger i København. Fordelen ved studieboliger er, at de er målrettet studerende, og de derfor også oftest er meget billigere end de resterende boliger på markedet. De fleste studieboliger er dog heller ikke så store, så hvis du går efter en bolig med meget plads, kan det være en god ide at være ude i god tid, så du kan nå at opnå noget anciennitet på de lange ventelister, som oftest er forbundet med en studiebolig.

 

 

Nybyggeri

Typehuse

Træhuse

Tilbygning

Udestuer

Byggegrunde

Byggeguide

Cement/mørtel

Dræn

Facademaling

Find arkitekt

Fritidshuse

Fundament

Gallerier

Huse til salg

Jordskrue

Lavenergihuse

Liebhaver villa

Markiser

Materielopbevaring

Natur-suite

Naturhytte

Radonspærre

Rækkehuse

Skelafsætning

Skruefundamenter

Stilladser

Tinglysning

Træ Søjlehuse

Udstillingshuse

Vinterhaver

Tilføj firma,
send en mail