Frisk dit hjem op til julen - Maling Guiden - Byggeri.dk - Alt om maling

Byggeri.dkMaling Guiden

« TilbageArtikel

Frisk dit hjem op til julen

Frisk dit hjem op til julen

ANNONCE: I december har man travlt med arbejde, julegaveindkøb og aftaler med venner og familie. Derfor kan istandsættelse af dit hjem nemt falde i baggrunden men stadig være et irritationsmoment der påvirker julestemningen.

Vi giver dig her tre tips til at friske dit hjem op i tide til juleaften.

Nye farver til væggene

Har du overvejet at male dine vægge? Så er det en god idé at gøre mens vi har det kolde vejr udenfor. Man anbefaler nemlig at man maler i omkring 15 grader celsius for at kunne få det bedste resultat. Desuden kan maling give et helt nyt indtryk af dit hjem og gøres let og effektivt, hvis man har de rigtige teknikker.

For eksempel giver hvid maling med blank overflade på vindueskarme og paneler en langt bedre reflektering af lys. Det gør derfor også dine rum mere lyse og indbydende end med træpaneler. Det gælder også for hvid maling på væggene, der gør rummet stort og lyst, hvilket giver et frisk og nyt pust i hjemmet.

Er dine vægge allerede malede hvide, kan du dog overveje at give dem endnu en omgang, hvis det ikke er helt som ønsket. Det kan for eksempel være hvis du kan se, hvor I har malet med pensler omkring lister, døre og vinduer.

Dette kan I ændre ved at lægge et nyt lag maling hvor I startet med at male bredt omkring alle lister og paneler. Derefter bruger I en babyrulle og maler væggen så tæt på kanterne som muligt for at sikre at lysreflekserne er det samme over det hele.

Bliv færdig med renoveringen

Måske du længe har villet blive lægge et nyt gulv ude på badeværelset eller have opsat fliserne på køkkenets væg. Men så startede december og din opmærksomhed blev fanget af andre ting. Men gulvet er stadig ikke færdigt. Og du undrer dig over hvornår du skal få tid til projektet inden juleaften.

Hvis du får mange gæster henover jul og nytår er det vigtigt at dit badeværelse og køkken fungerer som det skal. Så har du meget travlt i juletiden, kan det være du skal undersøge muligheden for at sætte en weekend af til renovering.  Ellers kan du anskaffe dig noget hjælp udefra.

Håndværkere har nemlig mindre travlt i vinterperioden og det afspejles i deres priser og kvalitet. Mindre travlhed betyder nemlig mindre fejl og at de kan lægge mere arbejdskraft i at gøre dit projekt helt færdigt.

Så kan du lettere ånde lettet op, når svigermor kommenterer på hvor flot de nye fliser passer ind i køkkenet. Og mon ikke resten af familien er glade for at kunne gå toilet med ordentligt gulv? Det tror vi nok.

Gør noget ud af julebordet

En opfriskning af hjemme kræver ikke altid at man gør de store ting ved huset. Ofte er det de små detaljer som gør den største forandring – og samtidig sætter stemningen på juleaften.

Det kan f.eks. være et nyt dække til under juletræsfoden med fine dekorationer og i god kvalitet, der mindsker mulige ridser på jeres trægulv. Eller juleduge som giver fint touch til opdækningen på juleaften.

Tekstiler er den bedste måde at lave en hurtig opfriskning af hjemmet. Desuden er det nemmere og billigere at skifte tekstiler ud med en anden version end at koordinere et renoveringsprojekt.

Hvis du gerne vil opfriske dit hjem med flotte duge eller pudebetræk, kan du besøge damask.dk. De tilbyder et hav af lækre kvalitetstekstiler, som duge, servietter og sengetæpper, til enhver sæson og perfekt til juleaften.

Strammer budgettet? Overvej et lån

Det kan selvfølgelig være svært at finde råderum i budgettet til projekter over jul, da man skal købe så mange ting i forvejen. Hvis du gerne vil have alt klart i tide trods et stramt budget, kan du undersøge muligheden for at tage et lån.

Hos Fair-laan.dk kan du finde en oversigt over forskellige långivere og finde den type lån der passer bedst til dig uanset om du mangler 5.000, 1.0000 eller 2.0000 kr. Så kan du få en god jule igen i år.