Stor fusion i materieludlejning

Den 22. april 2013 fusionerer Pitzners tre materieludlejningsvirksomheder og danner dermed den største danskejede virksomhed i branchen

Da administrerende direktør i Pitzners materieludlejningsvirksomheder, Ole Wamsler, tiltrådte i efteråret 2010 var hele udlejningsbranchen hårdt ramt af finanskrisens påvirkning på priser og aktivitetsniveau og dermed indtjening. De tre udlejningsvirksomheder levede på det tidspunkt hvert deres liv med selvstændige salgsorganisationer, IT-systemer, regnskabschefer og CVR-numre. Fra start af blev der gennemført markante tiltag for at samle viden og erfaring og sikre en enklere struktur og kontakt til kunderne. Det sidste formelle skridt er nu på plads, og VMC Pitzner, AGJ Pitzner og Corona Pitzner står nu 100 % forenet til at møde tidens markedsvilkår.

- Fusionen viser, at der er opbakning til den linje, vi har haft de sidste 30 måneder, og hvor der særligt igennem det seneste år er blevet arbejdet intenst på at sikre implementeringen af en ny forretningsmodel, der skal sikre bedre resultater i de enkelte selskaber, og som i betydelig grad har modnet selskaberne til en fusion, siger administrerende direktør Ole Wamsler, Pitzner.

Fortsat intens konkurrence
På trods af de hårde odds for udlejningsbranchen med et fortsat lavt pris- og aktivitetsniveau, der stadigt er markant under niveauet for 2008, skal der kunne tjenes penge. I 2012 formåede de tre selskaber igen at give overskud med et samlet resultat på 2,5 mio. kr.

- Vi har gennemført en opstramning af hele organisationen, som har resulteret i markante effektivitetsforbedringer, og som har givet en styrket tro på virksomhedens fortsatte positive fremtid. Vi har brugt og vil forsat bruge den intense konkurrencesituation som katalysator for en øget kundefokusering, kvalitets- og effektivitetsforbedring uden sidestykke. Vi forventer ikke mirakler hvad angår priser og aktivitetsniveau i 2013. Vi ruster os tværtimod til endnu et år præget af intens konkurrence med fortsat stort fokus på yderligere effektivitets-forbedringer, så vi kan møde vore kunder stærkest muligt, siger direktøren.

Fortjeneste til kunder og medarbejdere
I løbet af de sidste 30 måneder er Pitzners materieludlejningsvirksomheder samlet set rykket frem fra en 8. plads til at være den tredjestørste materieludlejningsvirksomhed i Danmark og den største danskejede. Baggrunden for udviklingen er både effektiviseringer og implementering af en ny forretningsmodel. En model, der placerer Pitzner som en stærk løsningspartner med stærke kompetencer på udvalgte områder. Det bevirker, at Pitzner kan bidrage med værdifuld know-how og rådgivning, og det skaber merværdi for kunderne.

- Vi skylder vores kunder og medarbejdere hele fortjenesten for vores igangværende udvikling. I dag skal vores løsninger i langt højere grad inkludere både know-how og evnen til at koordinere et projekt. Og her er det nødvendigt at kunne tiltrække de medarbejdere, der har den fornødne ekspertise. Fusionen giver os den ballast, som gør det muligt at tiltrække og fastholde topklasse kapaciteter på hvert deres område, siger Ole Wamsler.

- kj

19-04-2013

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer