Byggeri.dkVægge & Lofter Guiden

Fuld farve i rummet

Stærke kulører på vægge, gulve og lofter præger nybyggeriet

» Læs mere

» Stil spørgsmål

Debatforum

Hjælp til loftlem

Spørgsmål

Jeg skal have købt og opsat en loftlem med stige, jeg synes at have hørt at man skal finde en loftlem som passer i bredden til den mellemrum der mellem ens spær. Der er ca. 100 cm i mellem mine spær og de største loftlemme jeg har set er kun 80 cm, hvad gør man så?

Der hvor loftlemmem skal sidde er der træloft kan kan så sætte det man har savet ned fra loftet på loftlemmem så træloftet bevares "intakt"?

MVH
PeterPeter, Herning16/01-2009
Svar

nej for du skal have noget at hænge for- og bagende af rammen i. Og det fylder. Smæk du nu bare et nyt loft op! Så får du nok en cigar af lillemorkaj uwe, aabenraa16/01-2009

Svar

Det er formodentlig fint med en bredde på lemmen på 70-80cm.
Der skal alligevel monteres et par stykker tømmer imellem spærrene som lofttrappekarmen skal fastgøres til. Eller noget andet fastgørelseshalløjsa.
Find evt. den trappe som passer dig bedst og spørg fabrikanten, tømmerhandlen eller loftlemsbutikken hvordan den monteres.
Hvad der ikke kan skjules skal fremhæves. Et gammelt arkitektfif. Det kræver omhyggeligt savearbejde at skjule loftlemmen.Stjernberg, Slagelse16/01-2009

Svar

Du skal have et par veksler sat i mellem dine spær og evt. endnu en veksel mellem de to tværgående veksler, og i disse monterer du loftslemmen med kraftige bolte.
Hvis du saver dine træloft ud meget omhyggeligt kan det jo genbruges. Bor evt. de fire hjørner, markér med blyant hvor der skal saves og sav med en stiksav eller fin-tandet sav.
Når loftslemmen skal monteres, skal du hæve undersiden af den lukkede loftslem med den tykkelse som det træloft har.
Herefter monterer du træloftet på undersiden af lemmen. Sav ud til loftslemlåsen. Færdigt arbejde !M.Thomsen, Horsens18/01-2009

Troldtekt

Spørgsmål

Kan man save i disse plader, og med hvad?Susanne Nelausen, Kr. Eskilstrup16/01-2009
Svar

En ganske almindelig sav.Jan, Danmark16/01-2009

Svar

Hej Susanne
Du kan bruge en ganske almindelig fukssvans. Brug evt. en gammel slæv fukssvans da en ny vil være uanvendelig til ex. træ efterfølgende.
For at kunne styre dit savspor kunne du f.eks save "mod" et forskallingsbrædt.
God arbejdslystMassen, Aalborg18/01-2009

Svar

Vi brugte en rundsav. Fint resultat.Henriette Juncher, Sønderborg19/01-2009

Levis plader

Spørgsmål

Hej
Jeg skal have støbt et gulv i mit køkken og overvejer at bruge levis plader. Er der nogle der har noget kendskab til dem, eller ved hvor jeg kan finde det?Peter, aalborg16/01-2009
Svar

Bl.a. her: www.eftex.dk Pedersen, København16/01-2009

mug / svamp / fugt /dræn

Spørgsmål

hej, hjælp
vi har bygget et mindre tilbygning sidste år. Endelig skulle jeg for nylig gå i gang med at lægge gulv (træ+strøer+isolering). Jeg opdager, at der er mug/svamp?(sort og hvidt)på sokklens invendige side (ind i rumet) og at soklen føles meget fugtigt og måske lidt vådt. Beton dækket er fuldstændig tør. Der er ikke etableret drænrør langs tilbyggede mur, da vi gik udfra, at terrænet er skråt, derfor ikke nodvendigt med at dræne. Fundamantet og soklen er støbt ens i beton; og i al den tid har ikke været nogen problemer med fugt og mug indtil nu. Hvad kan der skyldes problemet og hvordan kan jeg få fugt og svampen væk?
Jeg kan lægge drænrør eller behandle soklen udvendig under terræn med f.eks. tjære ol. Hvilket andre løsninger findes og hvad er bedst og sikrest? Tak for hjælp.d.j, odense15/01-2009
Svar

Det er tydeligvis en kuldebro. Har du ikke 2-3 letklinkerblokke i soklen og har du glemt radonisoleringen? Så er det en fejlkonstruktion.
Du må få renset af og tørret ud, samt behandle soklen med skimmelfjerner. Og det kan ikke gøres mange gange nok.
Herefter kan du isolere soklen indefra med polystyrenplader, evt. fastholdt.
Altså opbygge en effektiv kuldebrosisolering ind mod rummet.M.Thomsen, Horsens16/01-2009

Svar

tak for svaret, men hvor tykt skal polystyrenpladerne være, og er det tilstrækkelig for fugt (kondens)dannelsen på soklen? og hvorfor skal isoleres indefra rummet? Soklen er helt tørt udvendigt.d.j, odense17/01-2009

Svar

Hvis det er lavet som du skriver med en massiv betonsokkel(støbebeton, ikke letklinkerblokke) så har du jo med en massiv kuldebro at gøre - der er jo ingen isolering i sokkelløsningen. Den virker som en kold øl i en varm stue, den dugger til og vandet vil drive og skimmelsvampen vokse.
Har du ikke fået hjælp af byggefolk før du lavede soklen?

Du skal isolere denne kuldebro, enten på den nemme måde indefra eller den besværlige måde udefra. Uanset hvad skal du sørge for at den varme luft inde ikke rammer den kolde betonsokkel på den indvendige side.
Angående tykkelsen : Så meget som muligt isolering på.

At soklen er tør udvendigt, indikerer blot at der er tale om kondens og ikke udefrakommende eller opstigende fugt.M.Thomsen, Horsens18/01-2009

Svar

Det passer meget fint med det du beskriver, og det lyder meget logisk. Tak. V.Hd.j, odense19/01-2009

Trapexplader mellem bjælkelag i nyt badeværelse

Spørgsmål

Jeg skal lave nyt badeværelse i min 1. salslejlighed i en ældre villa.
Jeg forventer at komme ned til bjælkelaget når jeg bryder det gamle badeværelse op men derefter skal jeg støbe nyt gulv med guldvarme.
Derfor skal jeg jo have en trapez plade ned mellem bjælkelaget.

Hvilken type trapezplade vil man anvende og hvad bruger man normalt?

Claus Kjærsmose, Odense15/01-2009
Svar

Ikke imellem men ovenpå bjælkerne.
Og der kan du bruge;
www.eftex.dk Svalehaleplader, Lewis15/01-2009

Næste side »« Forrige side