Byggeri.dkVægge & Lofter Guiden

Fuld farve i rummet

Stærke kulører på vægge, gulve og lofter præger nybyggeriet

» Læs mere

» Stil spørgsmål

Debatforum

Kattetis

Spørgsmål

Hej.
Min hunkat har tisset på min kokosmåtte, hvorefter tisset er løbet ned i brtonen under måtten.
Hvordan fjerner jeg lugten af tis i ubehandlet beton?Dorthe Würtz, Fårevejle20/01-2009
Svar

Søg på Google, der er mange muligheder:
www.handyman.dk
Huuhh, I'll kill that cat!, James i 90-års-fødselsdagen20/01-2009

Svar

flere gange sæbespånevand. Husk for en anden gang at have en kattebakke! De steder du ikke ønsker kattetis, kan du hælde en ganske lille smule hjortetakssalt på.gunna quistbo, karlslund21/01-2009

krav til Lofthøjde i gårdbutik

Spørgsmål

ombygning af ko stald til gårdbutik
ligenu er der på højeste punkt 1,88m andre steder lidt højre og lavere tom drewes, tølløse19/01-2009
Svar

Kravet er vel min. 2,3m eller mere. Men søg en velformuleret dispensation i din byggeansøgning og se hvad der sker.M.Thomsen, Horsens20/01-2009

Linoleumsfliser

Spørgsmål

Hej

Er der nogen der har erfaringer med at anvende linoleumsfliser i et køkken? Fordele og ulemper.

På forhånd tak.Karen, Tårnby19/01-2009
Svar

Hej

Jeg har selv lagt et sådant gulv i sort køkkenet for 1½ år siden (af mærket marmoleum). Det var yderst nemt at lægge, og jeg har ikke haft nogle dårlige oplevelser med det. Det virker både blødt og varmet at gå på ifht. f.eks. fliser - der er ikke varme under.
Det giver en flot og enesartet overflade, man kan dog se samlingerne, men det er en del af helheden. Overfladen har et vist spil, hvilket gør at støv og snavs ikke ses så tydeligt som det ellers ville på et sort gulv.
Jeg kan kun anbefale det. JL, Odense19/01-2009

Svar

HAr også Marmoleum fliser, og det er rigtig praktisk gulv at have i et køkken.

Har kun to anker: Gulvet er temmeligt glat hvis man bare går på det med strømpefødder (børn) og så er det forholdsvis støjende, hvis du har sko på.Kenneth, Alsgårde20/01-2009

Svar

Jeg har også et marmoleum click gulv i mit køkken og entreen. Jeg kan tilslutte mig de ovennævnte kommentarer og er også nogenlunde tilfreds.

Men jeg har dog også nogle klagepunkter:
Gulveet skal vaskes i den sæbe som producenten anbefaler(noget dyrere end brun sæbe) for at bevare gløden. (det skal trægulve jo typisk også)

Jeg har bl.a. den farve som (vist nok) hedder bermuda eller barbados - altså en lys. Den skal skrubbes ualmindeligt grundigt for at holde den ren - ergo den bliver ikke ved med at være lys..

Gulvet får mærker hvis du taber noget spidst. (ligesom et trægulv)

I entreen er gulvet uheldigt. Der kommer ridser efter sand og skidt som det ikke er lykkedes mig at få rene endnu. Jeg frygter allerede nu hvordan det ser ud om 5 år - har pt kun ligget lidt over et år - igen er problemet koncentreret omkring de lyse felter.

Alt i alt synes jeg at gulvet har nogle af de samme problemer som et trægulv - men man kan jo vælge at kalde det patina - det vil en ejendomsmægler nok gøre.
Marmoleum er et udmærket alternativ, hvis du ikke gider fliser eller hvis fliser ikke er en mulighed.

jf, jf20/01-2009

overligger

Spørgsmål

Skal til at bygge hus i år. Men er løbet ind i et lille problem. Mellem vinduerne i køkkenet bliver der 3,6 m. altså en rigmelig lang overligger! Har nu hørt fra ingeinøren, og limtræsbjælken skal være 360 mm høj. Havde regnet med 250 mm vægforskel på bagmur og facaden, så nu står jeg med mit problem. Skal jeg hæve murene så højden passer til spærene, eller er der en bedre løsning?Kim Pedersen, Søndersø17/01-2009
Svar

Overligger i jern.
Eller få lavet limtræsdrageren bredere, hvis der er plads... ?
Koluda Byg, Gørlev ( Vestsjælland )17/01-2009

Svar

Eller en kombination, en kompositbjælje.
På forsiden en limtræsbjælke. På bagsiden boltes et stålprofil, f.eks. UNP.

Du kan også gemme et stålprofil i den ovenliggende konstruktion.

Din ingeniør er for sløv hvis han ikke allerde har foreslået nogle alternativer.Erik Frandsen, Hasle17/01-2009

Hjælp til loftlem

Spørgsmål

Jeg skal have købt og opsat en loftlem med stige, jeg synes at have hørt at man skal finde en loftlem som passer i bredden til den mellemrum der mellem ens spær. Der er ca. 100 cm i mellem mine spær og de største loftlemme jeg har set er kun 80 cm, hvad gør man så?

Der hvor loftlemmem skal sidde er der træloft kan kan så sætte det man har savet ned fra loftet på loftlemmem så træloftet bevares "intakt"?

MVH
PeterPeter, Herning16/01-2009
Svar

nej for du skal have noget at hænge for- og bagende af rammen i. Og det fylder. Smæk du nu bare et nyt loft op! Så får du nok en cigar af lillemorkaj uwe, aabenraa16/01-2009

Svar

Det er formodentlig fint med en bredde på lemmen på 70-80cm.
Der skal alligevel monteres et par stykker tømmer imellem spærrene som lofttrappekarmen skal fastgøres til. Eller noget andet fastgørelseshalløjsa.
Find evt. den trappe som passer dig bedst og spørg fabrikanten, tømmerhandlen eller loftlemsbutikken hvordan den monteres.
Hvad der ikke kan skjules skal fremhæves. Et gammelt arkitektfif. Det kræver omhyggeligt savearbejde at skjule loftlemmen.Stjernberg, Slagelse16/01-2009

Svar

Du skal have et par veksler sat i mellem dine spær og evt. endnu en veksel mellem de to tværgående veksler, og i disse monterer du loftslemmen med kraftige bolte.
Hvis du saver dine træloft ud meget omhyggeligt kan det jo genbruges. Bor evt. de fire hjørner, markér med blyant hvor der skal saves og sav med en stiksav eller fin-tandet sav.
Når loftslemmen skal monteres, skal du hæve undersiden af den lukkede loftslem med den tykkelse som det træloft har.
Herefter monterer du træloftet på undersiden af lemmen. Sav ud til loftslemlåsen. Færdigt arbejde !M.Thomsen, Horsens18/01-2009

Næste side »« Forrige side