Byggeri.dkNy- og Tilbygning Guiden

Hunton hjælper dig med vindtætning

Asfalt Vindtett er en en porøs og asfaltimprægneret træfiberplade, som bruges som udvendig vind-spærre. Den har langt bedre isoleringsevne end gips og folie og er fremstillet af naturens egne råmaterialer.

» Stil spørgsmål

Debatforum

Kælder udgravning

Spørgsmål

Hej,

Jeg har startet et lille projekt i kælderen, hvor jeg har banket et gammelt badeværelse op, betongulv, vægge, lofter - alt står nu rådt. Jeg har også udgravet jord, så der er plads til 300mm isolering + 100m til beton + 50mm ca til grus/sten i bunden. Næste skridt er at jeg skal have fat i en kloakmand, der skal ændre rørføringer.

Selve projektet er et slags "hygge" projekt, idet der intet hastværk er, da der i forvejen er badeværelse i boligen, samt nu kommer sommeren og jeg har mange udendørs projekter der.

Jeg har haft lukket døren til rummet i 14 dage og har nu set nogle mugpletter rundt omkring. Det er garanteret skimmelsvamp, da der er høj fugtighed, grundet fugtig jord og ingen ventilation. Jeg lukkede faktisk døren, da jeg tænker der kan komme mus og muldvarpe fra jorden ?

Da dette projekt måske kan strække sig over 5-6 mdr., før jeg får støbt et nyt betongulv, så er jeg lidt bekymret over:

1. Skimmelsvamp
2. Radon
3. mus/mulvarpe mv.

Så skal jeg holde døren åben, for at få luftfugtigheden ned og luftventilation, så jeg holder skimmelsvamp / radon for døren, men risikere mus mm ?

Vi har kat i huset, såeh....

Har i nogen input til mine tanker ?
Gert, Glostrup01/05-2015
Svar

Byt døren ud med en træplade, og lav deri nogle højtplacerede ventilationshuller. Brug evt. en gammel kasserbar dør. Husk at mus kan kravle op ad ting/træ.F., Ælde04/05-2015

Svar

God idé :-) Og så noget net over lufthullerne... Gert, Glostrup04/05-2015

Svar

....og lav en klap i "døren" så du kan inspicere rummet uden at tage pladen af (f.eks. musefældetjek). F., Ælde05/05-2015

Svar

Jep !

Noget helt andet, er der overhovedet mus / mulvarpe i den dybde ?
Vi er jo nede i 1,5m ca.

Gert, Glostrup06/05-2015

Svar

Hej

Jeg har selv haft gang i et lignenede projekt, eller dvs. min mand har, hvor vi også opdagede, at der var fugt i kældervæggene. Vi undersøgte, hvilke muligheder vi havde og fandt ud af, at der findes en måde at komme af med fugten fra kælderen, der hedder elektro osmose (drytech.dk hvor man ikke behøver at få gravet hele ens have op for at få lagt en omfangsdræn. Det er også billigere. Det kan I tjekke ud,. Om ikke andet kan i få dem ud for at tjekke, om det er nødvendigt eller om man kan komme omkring problemet på en anden måde.

MetteMette, metabloch@gmail.com11/05-2015

Ude stue i skel

Spørgsmål

Jeg bor i Kock rækkehus med tilbygning med fladt tag i skel. Må min nabo har renoveret udestue op af muren og fastgjort tagkonstruktionen i mine sternbrædder så jeg ikke kan male eller udskifte disse.
Jeg er blevet opmærksom på det fordi jeg på loftet ind mod udestuen har fået nogle skjolder på loftet, som måske kan være kuldebroer eller fugtBendt nielsen, Odense sv27/04-2015
Svar


Du må godt bygge i skel, men det må din nabo ikke ?
Hvad siger byggetilladelse, lokalplan osv.Henrik, Nn, nn,27/04-2015

Svar

Uanset skel-reglerne så er man da et fjols hvis man fastgør en konstruktion til sternbrædder. Det svarer til, på en bil, at fastgøre anhængertrækket på en skærm!. F.O.R., Tørnet04/05-2015

Bygning af halvtag med fastgørelse i hus med træbeklædning

Spørgsmål

Hej
Jeg vil bygge et lille halvtag til mine cykler. Den ene side skal sidde fast på huset og den anden på stolper i jorden. Da det drejer sig om et hus med træbeklædning er jeg lidt i tvivl om hvordan jeg skal sætte halvtaget fast på huset. Vil det være holdbart at skrue noget fast i træbeklædningen på huset?
Mvh. Jakob Jakob Malmskov , 470014/04-2015
Svar

Prøv at se om du ikke kan finde de strøer som din beklædning sidder fast på. Enten ved at finde de skruer eller søm de er monteret med, eller banke lidt på brædderne og høre dig frem til hvor der er massivt. Du kan evt. prøve at bore et lille hul eller skrue en skrue i for at finde strøen. (Hullerne bliver alligevel dækket af den nye rem).
Jeg ville nemlig selv montere en rem på beklædningen og så skrue de spær som du vil lægge taget på, fast i nogle bjælkesko på remmen som du har monteret på din beklædning. Ronni Rasmussen, Nykøbing Falster15/04-2015

Nye porte til garagen

Spørgsmål

Jeg leder efter nye porte til garagen og har fundet denne udbyder: www.nordicsystems.dk der har forkellige udvalg. Nogen der har erfaring med dem? Derudover overvejer jeg blot at købe portene og spare penge ved selv at montere dem. Jeg er ikke uddannet håndværker men har fingerene skruet rigtig på. Mon ikk jeg selv kan montere de nye porte? Jeg vil gerne høre fra noger, der har erfaringer med køb og montering af garageporte. Thomas Nielsen, Sorø13/04-2015

Mangelfuldt byggetilsyn

Spørgsmål

Hvor lang tid efter aflevering af et byggeri kan man sagsøge ens rådgiver??
Jeg fik bygget en helt ny murermester villa i 2013.
Efterfølgende infigt med entrepenøren har påvist så mange fejl som byggetilsynet burde have set/fundet.
Kan den byggesagkyndige stilles til ansvar i op til 3 år efter aflevering og hvordan starter man sådan en sag bedst??Dura-XL, Lillerød08/03-2015
Svar

Ved at kontakte en advokat ?Henrik, Nn, nn,08/03-2015

Svar

Start med at ringe til dem her

www.danskbyggeri.dkJan , Danmark09/03-2015

Svar

www.danskbyggeri.dk

Jan, Danmark09/03-2015

Svar

Hej Jan.
Tak for din respons. Hvad kan Dansk byggeri tilbyde tror du?Dura-XL, Lillerød09/03-2015

Svar

Og--det værste er næsten at ham som førte tilsyn på mit byggeri , ja han er faktisk syn og skønsmand til hverdag:):):)
Pinligt for branchen at man har sådan en til at syne og skønne i voldgiftssager mv. når han selv udfører så elendigt et stykke arbejde.
Hvad er syn og skøn reelt så værd??Dura-XL, Lillerød09/03-2015

Svar

Beklager, linket virker ikke. Hvis han er medlem af sammenslutningen af danske bygegsagkyndige ville jeg starte med at tage kontakt til dem

www.danske-bygningssagkyndige.dk

Jan, Danmark10/03-2015

Svar

Hej.

Du kan rette krav mod rådgiverne i op til 10 år.

Mht til de ting som du nævner, så er det en misforståelse at rådgiverne skal tjekke betongulve inden lægning af gulve, eller om vinduer er fuget i frost o.lign.. Sådanne ting er udelukkende entreprenørs ansvar. MEDMINDRE at tilsynet har set fejlene og ikke har reageret.

Rådgiver kan stilles til ansvar for projekterings-fejl, samt mangelfuld tilsyn, men ikke for entreprenørens og leverandørens arbejde. De skal i øvrigt lave kvalitetssikring af eget arbejde.

Det lyder lidt som en hovedentreprenør og ikke fagentrpriser.Nielsen, Kbh10/03-2015

Svar

Til Nielsen:
Korrekt det var en Hovedentrepenør som lavede hele huset. MEN arkitekten som tegnede mit hus førte også tilsyn på byggeriet. Han skal vel opdage at der mangler den kantisolering som HANS egen tegnestue har nedfældet på tegningerne? Han skal vel opdage den manglende kantisolering (kunne ses med det blotte øje) INDEN han siger ok for terrændæk og den efterfølgende udbetaling af delrate(300.000) ??
Skræmmende stadig at min arkitekt som førte tilsynet han agerer som syn og skønsmand for voldgiftsnævnet, hans afgørelse/opfattelser er jo retningsgivende ved særdeles vigtige afgørelser.
Det er i den grad bekymrende !!!Dura-XL, Lillerød11/03-2015

Svar

Hej Dura-XL
Enig med Nielsen i at det er den udførende entreprenør der bærer hovedansvaret for det eget udført arbejde. Selvfølgelig er der også rågiveransvar, men som også Nielsen påpeger, så er det umuligt at at se alt, med mindre at rådgiver er på pladsen konstant !.

Står der kantisolering på tegningerne og i beskrivelsen ?. Hvis ja, underbygger det min påstand om at det er entreprenøren du skal gå efter !.

Fugt i betongulvet kan kun være entreprenørs ansvar efter min mening.

Det lyder lidt som om at du har forsøgt at hente noget af det tabte ind igen hos hovedentreprenøren, som så ikke kan betale (eller er de gået konkurs ?), og så går efter den næste i rækken, nemlig rådgiveren.

Kan i øvrigt godt forstå at du er gal i skralden over det udførte !.

J.O.jens olsen, fakse12/03-2015

Svar

Hej Jens.
Da min byggerådgiver synede terrrændæk inden udbetaling af 1. rate var det pære nemt at se at den på tegningerne foreskrevne kant isolering IKKE var monteret. Efterfølgende har murer på projektet skriftligt indrømmet at han har overset den detalje, murer er bedste ven med hovedentrepenøren og er underentreprenør for hovedentrepenøren.
Hovedentrepenør på mit projekt eksisterer stadig og hans forretning kører, jeg skal nu have syn og skøn på arbejdet og efterfølgende retssag.
MEN mit byggetilsyn som også er atkitekt på huset , han er til daglig syn og skønsmand for voldgiftenævnet--pinligt at man kan bruge sådan en "amatør", og stakkels de personer som skal have deres "sager" bedømt af ham. Hans udsagn eer jo ofte lig med rettens afgørelse idet han jo udtaler sifg som "eksperten".
Min byggerådgiver går jeg naturligvis efter når min sag mod hovedentrepenøren er afsluttet. Jeg har betalt 130.000,00 for tegninger og total tilsyn på huset.

Dura-XL, Lillerød12/03-2015

Næste side »


Køb & Salg - Ny- og Tilbygning Guiden

    » Indryk gratis annonce » Se alle annoncer