Byggeri.dkNy- og Tilbygning Guiden

Hunton hjælper dig med vindtætning

Asfalt Vindtett er en en porøs og asfaltimprægneret træfiberplade, som bruges som udvendig vind-spærre. Den har langt bedre isoleringsevne end gips og folie og er fremstillet af naturens egne råmaterialer.

» Læs mere

» Stil spørgsmål

Debatforum

Fald på tagpaptag,skur.

Spørgsmål

Er ved at forberede et skur i haven. Det skal være med fladt tagpaptag. Skurets størrelse er 3x3 m.Tænkte selv 2,6 i den ene ende og 2,4 m. i den anden ende. Er der fald nok her? Jan, Esbjerg22/02-2015
Svar

Ifølge BR skal tage have en sådan hældning, at regn og smeltevand fra sne på forsvarlig måde kan løbe af. Tagvand skal via tagrender og/eller tagnedløb afledes til afløb.

Ifølge TOR's forskrifter skal en taghældning være mindst 1:40 eller 2,5% svarende til 25 mm pr. m og der kan tolereres en negativ afvigelse på 5mm pr. m. svarende til en i praksis acceptabel hældning på min. 1:50.God, Fornøjelse23/02-2015

Ændring af bebyggelse

Spørgsmål

Er lidt i tvivl om en ændring fra garage til øverum hvor der isoleres (ikke til boligkrav) og opvarmes indimellem.
Spørgsmålet er så om det har karakter af bolig eller garage i forhold til evt ansøgning

Har ikke tidligere været i kontakt med denne type ændring, så jeg håber det sidder en derude der har erfaring på denne type bebyggelse.steffen, Ringsted12/02-2015
Svar

Hej Steffen.

Da du skriver at rummet går fra at være uopvarmet garage til opvarmet øverum er dette en anvendelsesændring. Dette kræver en tilladelse fra kommunen. Man ville jo nok søge rummet opvarmet til max 15 grader, da isoleringskravene så er lidt mindre stramme.
sig endelig til ved spørgsmålark-ps.dk, Kibæk23/02-2015

Svar

Tak for svaret
Vil dette også gælde hvis rummet er opvarmet feks nogle dage om ugen, altså op til 15 grader 2 dage om ugen i gennemsnitsteffen, ..24/02-2015

Svar

Ja, kravet vil stadig gælde.ark-ps.dk, 25/02-2015

Skur på punktfundament og "krybekælder" samt isoleret gulv

Spørgsmål

Vi skal bygge skur i baghave på 35 kvm. Det skal være isoleret, da det skal bruges til atelier året rundt. Vi vil opsætte varmepumpe eller andet der kan varme det op .
Vi vil bygge i træ, ensidig hældning på tag.
Nu er udfordringen fundamentet.
Vi har fået tilbud på støbt fundament inkl udgravning, jordkørsel, isolering mm til en pris på 85.000 kr! Og tænker det er dyrt.
Vores overvejelse er nu: kan man bygge et skur på punktfundamenter, isolere gulvet, og så have en slags "krybekælder" under skuret - dvs den højde fra jord til undersiden af skuret vil blive dækket af med noget (fliser, lecablokke) hvori der er sat ventilations riste..
Er det helt tosset?

Gode råd, erfaringer efterlyses.
Vh Birgitte.Birgitte , Hillerød09/02-2015

Dimensioner af spær

Spørgsmål

Jeg skal i gang med at bygge en garage.
Den skal være 5 x 7 meter.
Den bliver med flad tag med tagpap med hældning efter gældende regler. Der bliver støbt sokkel og gulv med isolering.
Jeg kan dog ikke gennemskue dimensionerne på spærene når de skal dække 5 meter.
Nogen der ved det?
Jesper Kvist, Hedenstged05/02-2015
Svar

Hej
Håndbogen Træ 28 kan give de vejledende dimensioner
www.trae.dk
Ellers må du forbi en ingeniør der kan regne på detHenrik, Nn, nn,07/02-2015

Svar

Glemte at træ 28 er blevet revideret og i dag hedder Træ 59Henrik, Nn, nn,07/02-2015

Byggetilladelse

Spørgsmål

Hej...
Jeg har lige fundet ud af jeg aldrig har meldt min ombygning færdig.
I 2004, fik vi tilladelse til at udnytte vores 1 sal, men jeg jeg har åbenbart ikke fået meldt det færdig, jeg mener hellere ikke jeg har modtaget en rykker for det? Jeg kan se på min BBR at det ikke er registeret. Så mit spørgsmål er, nu vil jeg selvfølig gerne ha bragt det i orden, hvad kan der ske? Jeg har overhold reglerne efter hvad der var af regler dengang, men nu kræver de vel mere isolering i lofte og gulve m.m.

Jeg har også renoveret at el, kloak og andet, men jeg tror at de fleste papir er blevet smidt ud med tiden, efter man har ryddet op løbende. Så det er vel heller ikke godt, der har aldrig været problemer med kloak eller strøm. De håndværker jeg har brugt eksistere ikke mere, den ene er gået på pension og den anden er død, så det er jo ikke nemt at finde de papir på kloak installation samt el installation ?

Jeg er godt nok meget træt af jeg ikke selv har været vågen, og jeg frygter det værste, så jeg vil høre om der er nogle der har erfaringer med ligende trælse sager?

Mvh Ole Ole Jensen, Viborg 18/01-2015
Svar

Hvis du har en byggetilladelse fra den gang burde du ikke have problemer med nyere isoleringskrav.
Hvordan det stiller sig med de manglende undeskrifter på kloak m.m. må du tage en snak med kommunen om, men det er en ting du bør have i orden, da du jo nok på et tidspunkt skal sælge huset.www.danskbygningsundersøgelse.dk, 7870 Roslev18/01-2015

Næste side »