Byggeri.dkMaling Guiden

Farvernes betydning

Farvernes betydning Der er en række gradueringer inden for hver farve, og det er heller ikke alle mennesker, som er lige følsomme overfor hver enkel farvetype. Generelt kan der dog siges følgende...

» Læs mere

» Stil spørgsmål

Debatforum

Hessian

Spørgsmål

Hej
Jeg har lige købt et ældre hus hvor der er hessian på mange vægge.
Hvad gør jeg der? Skal det pilles ned, eller er det til at spartle ud eller???

/PeterPeter, Frederikssund20/05-2005
Svar

Vi havde et rum hvor hessian'et var malet. Det trak vi over med spartelmassen og sleb glat. Og malede det.

Vi kunne ikke trække det af vægen, da det så ødelage pappet på gipsvægene.Thomas, Blistrup20/05-2005

Svar

Hej Peter !
Som Thomas fortæller dig kan du sagtens spartle det gamle hessian over.
Så konklusionen er den at du spartler den fastsiddende hessian over med sandspartel (medium). Hvis der er løstsiddende hessian, skal den forinden rives af og spartles op med sandspartel.
Når din sandspartel er tør og jævn overalt (det kan være du må spartle to gange). Skal du huske at grunde med (mikrodispers).
Du kan herefter f.eks. male væggene to gange med vægmaling. Du kan også efter du har sandspartlet og grundet væggene opsætte ny vægbeklædning og derefter male den nye vægbeklædning (se også www.raad-mal.dk under menupunkterne "kvalitet & service" og "malertips").

Hilsen

www.raad-mal.dkIb Abildgaard, RÅD & MAL, 4180 Sorø21/05-2005

stort billed på væg...

Spørgsmål

Hej..! Jeg så på et tidspunkt i et bolig blad, at der var nogen som havde ftldt en hel væg ud med ét stort billed, så det lignede tapet..Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få det som enten en strand eller en by..hvor hele vægen forestiller et stort billed af en strand eller en by...Men problemet er bare, at jeg ikke ved hvor man kan købe disse billeder..?
Håber at der er nogen som kan hjælpe mig med mit problem...det er rimelig vigtigt..tak (:Caroline, Risskov19/05-2005
Svar

Hej Caroline
Det du søger er en fotostat, en retrotapet fra 70´erne som nu er ved at få sin renæsance.
Det fås lige fra New York Skyline by night til eksotiske badestrande.
"Tapetet" kan fås i velasoteret tapetbutikker.
Prøv evt. Mandrup & Poulsen, H.C. Ørstedsvej, 2000 FrederiksbergMalerfirmaet Wils, København20/05-2005

Svar

Tusind tak..det er bare helt perfekt..
Nogen der ved hvor man kan få det i Århus?Caroline, Risskov23/05-2005

Svar

du kan købe diverse fototapeter på POSTERLAND´s hjemmeside som er www.posterland.dk hvor f.eks 3,66 x 2,54 koster 456 kr. Du kan få både strand, skov, storby og meget andet som motiv, og den sendes i 8 baner så det er nemt at sætte op.gitte hougaard, holstebro18/03-2007

Glasvæg og indad gående hjørner

Spørgsmål

Jeg har problemmer med at lysningen ved døre og vinduer og gipspladerne på vægene, laver revner i de indad gående hjørner, i samlingen og derved revner glasvævet. :-(

Lysningerne er lavet af MDF plader, og der er ikke paneler rundt om.
MDF pladen og gips pladen er støt sammen i hjørnet, så MDF pladen er længst ude, så den er kanten på hjørnet. Samlingen mellem er spartlet. Og derefter glasvæv.

Hvordan repererer jeg det, og laver det rigtigt så det ikke sker igen.??

På forhånd tak.

Thomas, Blistrup19/05-2005
Svar

Dit problem er, at gipsen og MDF-pladen arbejder forskelligt. Det bedste vil være, at du skifter MDF-pladen ud med en gipsplade, og monterer en Alu hjørneliste til gipsplader som du spartler over. Preben, Århus19/05-2005

Svar

Øv, det kan jeg næsten ikke overskue .-(
Der er mange som skal skiftes.

Kan jeg ikke bare sætte en alu skinne på, som det er nu.?Thomas, Blistrup19/05-2005

Svar

Hvis der er forskalling under din gibs, således at du har noget at skrue spartelhjørnerne fast i tror jeg godt du kan få det til at holde uden at skulle køre gibs uden på mdf'en.
Nu skriver du godt nok at der ikke er paneler rundt om, men det kunne jo være løsningen at du valgte en diskret profil som du malede..

mvhMadsen, Aalborg20/05-2005

Svar

Tak for svaret.

Jeg har fået at vide at jeg kan fylde revnen med acryl-fuge, og hvis det kan gøres helt glat, så kan jeg sætte glasvæv oven på.

Hvad siger i til det?Thomas, Blistrup20/05-2005

Svar

Hvis revnerne er "store" nok kan du selvfølgelig godt fuge dem - fordi så er der nemlig noget matr. at få elastiske fuger til at hæfte på. Du skal bare være opmærksom på at problemet er opstået fra starten af p.g.a. at dine to flader ikke har været "forankret" til hinanden evt. med spartelhjørner.
mvhMadsen, Aalborg20/05-2005

Svar

Det er ikke nogen god løsning, for acryl bliver hårdt, og du er næsten 100% sikker på at revnen opstår igen. Og uanset om du bruger en fleksibel fugemasse, løser det ikke dit grundlæggende problem, at glasvæven revner.

Når nu du ikke vil skifte mdf-pladerne, tror jeg det bedste du kan gøre er at købe en vinkeltræliste, som du monterer rundt om hjørnet. Kør glasvæv på gipsen, og skær den af ved mdf-kanten. Kør glasvæv på mdf-pladen i lysningen. Så limer du vinkellisten fast på hjørnet, men kun til mdf-pladen. Vinkellisten skal være dybere end kanten af mdf-pladen, så den rager ud over gipspladen, men hænger og svæver. Så kan hjørnet bevæge sig uafhængigt af gipspladen, og så undgår du synlige revner

Det må være måden.
Preben, Århus20/05-2005

Svar

Tak for svarene.
Øv, en kedelig brøler jeg der har lavet. Det drejer sig om 4 døre og 2 vinduer.
Nå men...
Jeg er ikke meget for lister rundt, så..
Preben, tror du at Madsen's forslag med at monterer alulister rundt om mdf og gips pladen kan holde?
Og der efter spartling og glasvæv.
Der er en stål forskalning bagved hjørnet, så alu listen kan skrues fast der i.Thomas, Blistrup20/05-2005

Svar

tjaa - Mit bedste bud er jo, formentligt holder det, men det er rent gæt. Der er nok stadig risiko for, at mdf-pladen hiver glasvæven i stykkerPreben, Århsui20/05-2005

Svar

Jeg ville følge prebens forslag om at skifte MDF , kan ikke lige helt se det for mig og ved ikke om det er nybyg, ombyg eller vedligehold, men tænk også på om dit materiale er af en tilstrækkelig brandklasseJens, København23/05-2005

Svar

Det er ombyg, men det er vel lige meget?
Bare det kan holde uden at revne.Thomas, Blistrup23/05-2005

Rimelig pris??

Spørgsmål

Hej...
Jeg skriver fordi jeg har fået en 66 kvadratmeter 2værelses lejlighed hvori jeg ska ha ordnet alt indendørs træværk - dvs paneler, 5 døre, 3 vinduer (inkl karme osv) og "dørene" ud til en fransk altan... Jeg har haft en maler ude og kigge, han kan gøre det for 18700 kr (han vil slibe, vaske, pletspartle, grunde og male 2 gange). Jeg har ingen idé om, om det er rimeligt - hvad siger i??Mette Møller, København18/05-2005
Svar

Hej Mette !

Det er altid svært og udtale sig om forskellige forhold på disse sider. For selvfølgelig er det altid bedst at se tingene konkret. MEN alligevel vil jeg her godt kommentarer dit "tilbud", som et absolut dyrt tilbud. Det er vel ikke en persom der går under navnet GULDMALEREN ?

Du er i din gode ret til at indhente flere tilbud fra forskellige malere. Husk de skal være uafhængige af hinanden.
Du vil så opleve temmelig sikkert meget forskellige tilbud. Husk også at i denne her tid (forår/sommer) er den absolut dyreste tid og få besøg af en maler - Beskæftigelsen er høj og dermed også efterspørgselen. Du bør af hensyn til rimelige priser vælge vintermånederne, hvor der er ledighed i faget og dermed lavere efterspørsel og større udbud og dermed lavere priser.

Du bør måske udbyde din licitation til provinsen, altså udenfor Københavns
området.
Med hensyn til de skitserede behandlingsformer, er der intet usædvanligt i disse - de er ganske normale og som standards. Bør de forøvrigt også være i fra en håndværksmæssig korrekt udført arbejde. Ellers kan du spørge Teknologisk Institut (uafhængige). Eller du kan studere MBK.

Bedste hilsener

www.raad-mal.dk Ib Abildgaard, RÅD & MAL, 4180 Sorø18/05-2005

Akryl fugemasse

Spørgsmål

Jeg kan ikke læse ud af brugsvejledningen, hvor længe der skal gå inden man må overmale en akryl fugemasse?Dan, københavn18/05-2005
Svar

Hej Dan !

Hvis der er tale om en ganske almindelig akryl fugemasse er denne normal klæbefri efter en ca. 2- 3 timer, selvfølgelig afhængig af fugedybde og bredde - jo større jo længere tørretid.

I teorien kan fugen males hurtigt over, også når den er klæbefri. Men normalt synes jeg det bedste resultat er fra en 6- 8 og fremefter.

Bedste hilsener

www.raad-mal.dkIb Abildgaard, RÅD & MAL, 4180 Sorø18/05-2005

Næste side »« Forrige side