Byggeri.dkMaling Guiden

Farvernes betydning

Farvernes betydning Der er en række gradueringer inden for hver farve, og det er heller ikke alle mennesker, som er lige følsomme overfor hver enkel farvetype. Generelt kan der dog siges følgende...

» Læs mere

» Stil spørgsmål

Debatforum

Male på bejsede ting

Spørgsmål

Hej

Kan man male på et træmøbel der er bejset. Jeg har købt en mørkeblåbejdset seng jeg gerne vil have hvid.

Tak for hjælpenCaroline, Esbjerg06/06-2005
Svar

ja det kan du, hvis du grunder først med en hvid grundspærre og så 2 gange færdig lak så får du et rigtig fint resutatBjarne, Odense sø06/06-2005

fjerning af acryl car paint

Spørgsmål

hvad er den bedste måde at fjerne spor fra acrylbaseret sprøjtemaling fra havefliser?michael vogt, københavn v06/06-2005
Svar

Vend fliserne!Bo, Rønne07/06-2005

Fuge

Spørgsmål

Efter opsætning af filt er det da nødvendigt at lægge en akrylfuge i hjørner og mod loftet inden man maler, hvis de indvendige kanter er tilfredsstillende efter man har brugt vævfylder?
Mvh,Dan, københavn02/06-2005
Svar

Det plejer at give det pæneste resultat hvis man lige kører en tynd acrylfuge i overgangene mellem væg/loft og væg/væg.

mvh Jan Felland, Bolius Boligejernes Videncenter A/S, www.bolius.dk Jan Felland, Ballerup02/06-2005

Ubehandlede fyrretræsmøbler

Spørgsmål

Jeg skal have "lysnet" nogle møbler.
Jeg havde overvejet, at bruge Panelhvid, men blev næsten frarådet det, i en tråd længere nede, pga. div. ulemper.
Kunne man efterbehandle, med en form for lak, oven på Panelhvid, eller måske kun bruge en slags?
Jeg går efter det rustikke look, som Panelhvid giver, men samtidig en fornuftig overflade mht. rengøring.Lars, Aalborg01/06-2005
Svar

Hej igen !

Jeg går udfra at du med det rustikke mener, når vi taler møbler, at du gerne stadigvæk vil kunne se eller skimte diverse årer og knaster m.m. altså træets rustik. Det opnås kun ved at bruge en transperant/laserende/"gennemsigtigt" maling. Du kender måske dette fra træbeskyttelse.
Hvis du men den panelhvide, også mener det som nogle fejlagtigt kalder ludbehandling, hvor jo netop også hvis dette bruges på listelofter, bliver laserende man kan fortsat se årer og knaster. Som du selv ved er der også med dette diverse fordele og ulemper, f.eks. vanskeligere at gøre rent - er mere smuds modtagelig, netop p.g.a. manglende glans i overfladen. Du vil også kunne se dette på diverse møbler, at det med tiden får et lidt smugsigt udseende.
Som jeg tidligere skrev til dig har jeg ikke de store erfaringer med det du formodentlig efterlyser.
Men hvis du med rustik mener "gennemsigtigt", skal du sørge for at købe en maling der ikke er heldækkende, men gerne hvidpigmenteret og transperant/lasende, når den tørrer op.

Håber det lykkedes for dig

www.raad-mal.dkIb Abildgaard, RÅD & MAL, 4180 Sorø02/06-2005

Svar

Det er kommet et nyt produkt fra det svenske firma Herdin, det hedder oliebejdse og ovenpå det kan man give den voksolie eller bejdselak. Med dette produkt kan man ikke lave striber, overgange eller stød.Phenixx.dk, Kbh. N03/06-2005

Svar

Mange tak.
Jeg har snakket med producenten, og en malermester, som har prøvet det.
Så jeg var ikke bange for, at bestille det.Lars, Aalborg04/06-2005

Svar

Findes der producenter der ikke vil anbefale egne produkter ???

Hvad siger de uvildige ? F.eks. Teknologisk Institut ?

Hilsen

www.raad-mal.dkIb Abildgaard, RÅD & MAL, 4180 Sorø04/06-2005

Svar

Nej....
Men malermesteren har prøvet det.....
Han er en god ven, så det er ikke nogen salgstale...Lars, Aalborg04/06-2005

Tapesering/maling af vægge

Spørgsmål

Vi har et gammelt hus fra år 1900,bygget på kampstenssokkel, der er ca. 5 skift under tærren. Det kan jo ikke undgåes at der trænger lidt fugt op i væggene. Hvad er best at sætte på væggene, og hvad er bedst at male dem med.Svend Bruun, Brønderslev01/06-2005
Svar

Hej !

Din opgave lyder næsten som en "helt vådrumsbehandling".
Men under alle omstændigheder skal du sørge for, at der er tale om et bæredygtigt underlag, d.v.s. bl.a. sige, at der ikke må være løssiddende puds, tapet, maling m.m., som skal fjernes forinden ny behandling.
Du kan herefter vælge en vægbeklædning, som f.eks. kunne være glasfilt eller glasvæv eller anden beklædning, se også under www.raad-mal.dk under menupunktet "malertips". Med hensyn til glans kan du også under www.raad-mal.dk under menupunktet "kvalitet & service" læse om foskellige glansgrader. Men i dit tilfælde ville jeg nok male væggene med en glans 10. Normalt bruges der glans 20 eller 25 i våde rum.
Hvis der i forvejen er gennemslag af skjolder, skal du bl.a. forinden bruge en isolerende stopgrunder. I meget slemme tilfælde kan du forinden tapesering bruge almindelig husholdningsstaniol, som du sidder på væggene med klæber.

Held og lykke,
og god sommer

www.raad-mal.dk




Ib Abildgaard, RÅD & MAL, 4180 Sorø04/06-2005

Svar

Hej Svend

At malerbehandle vægge med opstigende grundfugt kan være en delikat affære, med dette mener jeg naturligvis ikke at det ikke kan lade sig gøre, men det er meget vigtigt at den fugt der kommer op også kan komme ud igen.
At beklæde disse vægge og tilmed male dem med en maling med høj glans vil jeg til hver en tid fraråde, da væggende dermed får problemer med at "ånde" og du vil erfarer at fugten vil finde vej andetsteds.
Jo flere "lag" af behandlinger jo mindre diffusionsåben bliver overfladen.
En fint pudset væg kan sagtens bærer "kun" at blive malet med en murmaling og resultat bliver rigtigt godt, pga af indholdet af alkyder skal man ikke grunde dog skal du være opmærksom på, at ved meget fugtige overflader kan der være en risiko for at murmalingen forsæber dvs. at fugt og alkyder danner nogle skjolder man kan evt. vælge at mellemslibe overfladen imellem 1. 0g 2. gang maling med K 150.
Du kan evt. lave en prøve med en slat vægmaling glans 5 hvis du har sådan noget stående.
God fornøjelseMalerfirmaet wils, København K06/06-2005

Næste side »« Forrige side