Byggeri.dkMaling Guiden

Farvernes betydning

Farvernes betydning Der er en række gradueringer inden for hver farve, og det er heller ikke alle mennesker, som er lige følsomme overfor hver enkel farvetype. Generelt kan der dog siges følgende...

» Læs mere

» Stil spørgsmål

Debatforum

Malig af plasticvinduer

Spørgsmål

Hej
Jeg har nogle grå plasticvinduer jeg gerne vil have hvide. Findes der noget maling der kan bruges? - og i så fald hvor kan det købes.
Mette, Haderslev02/05-2005
Svar

Hej

Du kan sagtens male PVC vinduer.

Gå til en anerkendt farvehandler og få en konkret vejledning.www. tømrermesteren.com, Jebjerg02/05-2005

Svar

Hej Mette !

Det kan altid betale sig at gå til en fagmand. Som forøvrigt ikke behøver at være en farvehandler. En som regel god ting er f.eks. en både maler og "farvehandler", som interessere sig for og følger med i sit fag. F.eks. kunne du se efter om der i dit område findes en malermester med et tilhørende lagersalg af maling/farvehandlerprodukter.
Du kan godt male plastvinduer, men det kræver den rigtige og omhyggelige behandling hvis du vil have et resultat der rækker længere en f.eks. 1 år.
Men vil du have discount og "billige" løsninger kan du trygt gå til det nærmeste bygge/supermarked (som f.eks. Jem & Fix, Silvan, Bilka, Bauhaus m.m.

Bedste hilsener med projektet

www. raad-mal.dk Ib Abildgaard, 4180 Sorø03/05-2005

Dør som tavle.

Spørgsmål

Hej.
Jeg har en trædør, jeg gerne vil bruge som tavle. Jeg har hørt, man kan få noget maling el. lign. hvorpå man kan skrive med kridt og rengøre igen med vand.

Nogle forslag?Kim, Fredericia01/05-2005
Svar

køb en dåse tavlelak. Fåes i alle byggemarkedersa, odense01/05-2005

Svar

Hej Kim !

Du bør ikke alene bare gøre det med en dåse tavlelak - husk alt forberedelsen som ved alt malerarbejde, hvis du vil have et holdbart og pænt resultat ud af dine anstrengelser.

De bedste hilsener
Ib Abildgaard, www. raad-mal.dk, 4180 Sorø01/05-2005

Svar

Ja, det er rigtigt at grunde døren før der males med tavlelak og husk, skriv ikke på den før efter 5 dage,den skal have tid til at hærde godt op,skoletavlelakken findes nu i 6 farver,sort,grøn,hvid,gul,rød og blå, desuden kan de blandes indbyrdes så man kan næsten lave den farve der ønskes.Phenixx.dk, Kbh. N02/05-2005

stof farve

Spørgsmål

Jeg har en spisestue stol med blåtstof kan jeg male stoffet i en anden farve.Inge, Skærbæk30/04-2005

Gasbeton der revner

Spørgsmål

Hej

Jeg har et "gammelt" hus opført i gasbeton.

Gasbetonhuse har det jo med at revne - og denne sommer skal jeg male huset udvending. Revnerne har været repareret tidligere af den forrige ejer (kan jeg se), men de "åbner" sig igen.

Når jeg nu skal til at male, ville jeg gerne undgå at de samme revner opstår igen. Nogle har nævnt et-eller-andet med glasfilt. Min lokale malerhandler forslår vådrumsklæber og glasfilt og afslutte med endnu en gang vådrumsklæber inden maling.

Denne løsning bliver jeg lidt betænkelig over, da den jo ikke lader evt. fugt fra fundament slippe ud - muren kan ikke "ånde", hvilket jeg kan se at det er facademalingernes vigtigste egenskab.

Så hvad gør jeg så?

Allan H, Helsingør29/04-2005
Svar

Hvis du kommer vådrumsklæber i revnen, er det vist uhyre begrænset hvad det betyder for murens åndingsevne generelt.

Noget andet er, at det du har gang i er symptombehandling. Den bedste løsning vil være, at få lavet en jordteknisk undersøgelse, og så få sikret fundamentet, så det ikke bevæger sig. Det kan være nødvendigt at pilotere fundamentet og det er dyrt.Tim, Odder02/05-2005

Svar

Hej Allan
Du skriver ikke rigtig noget om der er tale om en hel masse fine revner "edderkoppespin" eller nogle få store sætningsrevner ?
Uanset hvad så må du ikke hoppe på den med filt og vådrumsklæber, da den behandling er meget lidt diffusionsåben og kan skade langt mere end den gavner.
1 m2 gasbeton kan suge 7 liter vand til sig og det skal altså kunne komme ud igen!
Du skal være velkommen til at kontakte mig for yderligere informationer.Malerfirmaet Wils, København K02/05-2005

Svar

Hej Wils.

Tak for svaret - det bekræftede min mistanke om det dårlige råd.

Jeg har arbejdet lidt på det i weekenden.

Der er tale om "edderkoppespin", som du beskriver det. Revnerne er typisk under 1 mm brede, men tidligere spartlet med et tykt lag af den tidligere ejer. Jeg er gået igang med at rense denne spartling af. Revnerne stikker ligeledes ikke dybt, og jeg regner med at "kratte" dem lidt ud, så jeg kan spartle dem præcist og til derfor slibe.

Jeg er næsten overbevist om at det ikke er sætningsskade - dertil er revnerne for fine. Men hvorfor dette edderkoppespin så opstår, er mig lidt af en gåde. Måske fordi det tidligere er blevet malet med forkert maling, som ikke er difussionsåben og derfor ikke kommer af med fugten? I så fald, så bør jeg vel få det af - på en eller anden måde? Hvordan kan jeg undersøge om det er forkert maling?Allan H., Helsingør02/05-2005

Svar

Hej Allan

"spindet" opstår fordi malingsfilmen er hårdere end den bund (gasbeton) den er malet på, dvs. når gasbetonen er fugtig vil den være blød og udvide sig og dermed opstår de fine revner.
Du burde ikke skulle afrense det hele men blot det der sidder løst.
Resten af facaden skal blot afvaskes med varmt vand under tryk.
Der findes nogle forskellige produkter på markedet som kan afjælpe de problemer du har, det ene er Herbol og det andet er Flügger Deksoarmering.
At spartle de revner, vil svare til at tisse på en australsk skovbrand !!malerfirmaet Wils, København K09/05-2005

Olien ud af bordet

Spørgsmål

Vi har arvet et oliebehandlet fyrtræsbord, som vi gerne vil have lysnet ved hjælp af en hvidpigmenteret sæbebehandling... hvis det er muligt.. har hørt at man kan fjerne den gamle olie med terpentin, er det rigtigt og hovr hårdt skal man gå til værksTina, Dianalund26/04-2005
Svar

Rens bordet af med grundrens og brug en hvid skuresvamp, så for man renset alt det løst siddende skidt og olie af, derefter sliber man overfladen,angående sæbebehandling af bordet er det ikke så stærk, som en hvidpigmenteret olie, der er forskel på hvilken olie der bruges f.eks en syntetisk olie eller en natur olie, en naturolie er at foretrække, da den har en stor indtrægningsevne, brug en olie fra firmaet Skovgaard & Frydensberg ( den med Skibet)Phenixx.dk, Kbh. N26/04-2005

Næste side »« Forrige side