Byggeri.dkMaling Guiden

Farvernes betydning

Farvernes betydning Der er en række gradueringer inden for hver farve, og det er heller ikke alle mennesker, som er lige følsomme overfor hver enkel farvetype. Generelt kan der dog siges følgende...

» Læs mere

» Stil spørgsmål

Debatforum

Fuldspartling

Spørgsmål

Vi har en lejlighed hvor der er vægge med filt og vægge med tapet. Vi kunne godt tænke os at få fuldspartlet alle vægge og derefter få filt på. Kan man fuldspartle ovenpå hhv. tapet med malin og filt med maling, eller skal det hele ned først?
Thomsen, København30/05-2005
Svar

Hej Thomsen

Som udgangspunkt skal bunden være fast og bæredygtig.
Dvs. at alt tapet skal ned, sidder filt løst gælder det samme for den.
Huller pletspartles med filler.
Vægge fuldsaprtles 1-2 gange med sandspartel Medium.
Vægge slibes og grundes med Microdispers.
Der opsættes filt, grundes og males.

God fornøjelseMalerfirmaet Wils, København K31/05-2005

Hvor lang tid ??

Spørgsmål

Hej Igen
Vil lige høre hvor lang tid det tager at tapesere, når man ikke har prøvet det før ?
Bare ca.
Vi er nemlig ved at få et lille problem. Tror vi nok. Vi skal være ude af vores ejerlejelighed den 15 juni og vi mangler at få tapesere, malet og nyt gulv på i stueetagen i vores nye nye hus inden vi kan flytte ind. Det er ca 75 kvm.

Hilsen Lotte Lotte, Odense30/05-2005
Svar

cirka deromkring

Det kan vel gøres på 3-4 dage hvis i knokler på - for at tapetsere. Forudsat du ikke kommer til at klistre manden fast bag tapetet Mikkel, Ræv30/05-2005

Svar

Det var godt at høre at det ikke tager længre tid. Tak for det.
Nej jeg håber ikke at han pludselig forsvinder bag tapetet, men nu må jeg se hvor gode vi er til det hi hi hi Lotte, Odense30/05-2005

Panel hvid...

Spørgsmål

Jeg har nogle ubehandlede fyrtræs møbler, som jeg ønsker, at behandle med panel hvid.
Kan man med fordel efterbehandle med interiørlak, for at få en rengørings venlig overflade?Lars, aalborg28/05-2005
Svar

Hej Lars !

Jeg har ikke selv gjort eller hørt om nogle der har erfaringer med interiørlak. Men hvis du vælger en sådan løsning skal du være opmærksom på gulnings problemer, som er langt større ved terpentinbaserede produkter end vandige produkter. Så hvis du vælger interiørlak bør du bruge den vandige. Udover evt. gulningsproblemer, kan du også i forbindelse med terpentinbaseret interiørlak risikere opkogningsproblemer fra den vandige panel hvid.

Håber det bedste.

www.raad-mal.dkIb Abildgaard, RÅD & MAL, 4180 Sorø28/05-2005

Svar

Dvs. du mener, at det bliver godt, med panel hvid, og efterbehandling med vandlig interiørlak. Eller hvad er alternativet?????Lars, Aalborg28/05-2005

Svar

I mit svar giver jeg vel svar på dette, lade være med at give vandig interiørlak, og lade den panel hvide stå alene, med de fordele og ulemper dette indebærer. Men jeg gør også opmærksom på, at jeg ikke har erfaringer med dette, og påpeger hvilke problemer der kan opstå, hvis du vælger dine egne løsninger.

www.raad-mal.dkIb Abildgaard, RÅD & MAL, 4180 Sorø29/05-2005

Svar

Ville man slippe for de ulemper det indebære, ved at bruge en form for hvid lak, og stadig få, den samme virkning eller struktur, som panelhvid giver?Lars, Aalborg30/05-2005

Svar

panelhvid er en lak så jaaFlemming, Bjerringbro20/10-2008

Badeværelset ??

Spørgsmål

Hejsa
Vi har lige købt hus og badeværelset trænger til en gang maling. Hvordan gør man, når man skal male fliserne ? og hvad skal man bruge ?

Hilsen Lotte Lotte, Odense27/05-2005
Svar

Hej Lotte
Som udgangspunkt vil jeg ikke anbefale dig at male dine fliser, men det er udfra et fagligt synspunkt.
Når det er sagt så findes der forskellige muligheder.
Du kan i velassorteret malerforretninger få en decideret flisemaling, du kan også give give fliserne en gang alkydhæftegrund og 2 gange alkydmaling ovenpå.
Uanset hvad du vælger skal du sørge for at bunden er rengjort for sæbe og kalkrester så den er vedhæftnigsdygtig.
Holbarheden ved sådan et stykke arbejde må betragtes at være rimelig men på sigt ville en omgang nye fliser være meget bedre.
Dine vægge skal males med min. glans 25
Rigtig god fornøjelse.Malerfirmaet Wils, København K27/05-2005

Valg af træbeskyttelse

Spørgsmål

Hej,

jeg skal have givet al udvendig træværk en omgang i år (gavle, udhæng, skur, overdækket terresse mv). Det er malet med en hvid, heldækkende træbeskyttelse - hvilken ved jeg ikke, for det er den tidligere ejer af huset der har malet det.

Der er lidt algedannelse på gavlene som skal renses af først. Jeg har ikke prøvet dette før, så hvordan bærer jeg mig ad for at få det mest holdbare resultat?

Hvilken træbeskyttelse skal jeg vælge, og skal den være på vand eller terpentin basis? Her er et lille udpluk af dem jeg har fundet, er der nogen der er bedre end andre?:

Nordsjö Tinova V (www.123mal.dk)
B3 Heldæk (www.malerlager.dk)
PP Mester Maling (www.malingsalg.dk)
Pinotex (Superdec eller Classic heldækkende?)
Gori (88?)
Flygger

Håber i kan rådgive mig for det er lidt af en jungle har jeg fundet ud af :-)

mvh
BrianBrian, Holbæk24/05-2005
Svar

Hej Brian
Ja det er lidt af en jungle, men fortvivl ikke.
Som udgangspunkt skal du sørge for at bunden er fast og bæredygtig, dvs. at du skal sørge for at alger m.m. er vasket af og at den eksisterende maling sidder fast.
Gør en det skal den maling som du nu en gang vælger at stryge med nok blive sidende om den er vandig, vandig-alkyd eller alkyd.
Hvad angår dækkeevne så dækker de heldækkene produkter lige godt om de er vandbaseret eller på alkyd.
Holdbarheden er lidt ringere på de alkydholdige da de forvitre (bliver matte) lidt hurtigere end de vandbaseret.
Selv benytter vi os af Flüggers udendørs produkter her i firmaet og har aldrig haft problemer med dem.
God fornøjelse.Malerfirmaet Wils, København K24/05-2005

Svar

Hej Brian !

Ja hvad siger træværket ??? Ja det siger ihvertfald ikke Flugger ifølge Fogedretten i Rødovre. Men som du selv har erfaret er der masser af muligheder. Hvor alle dem du nævner er kendte kæder - mærker som Nordsjø/Sadolin, Beck & Jørgensen, Dyrup m.m. Men der er også flere du ikke nævner som f.eks. Jotun, Beckers, Sigma m.m. Derudover findes der en række "no name" produkter, som idag endnu ikke er så kendte hos den brede skare af "gør-det-selv-folk". Alle ovenstående har gode produkter.
Det vigtigste ved alt malerarbejde er nemlig forarbejdet. Om man bruger vandig eller terpentin baserede produkter er ofte et spørgsmål om temperament. Begge produkttyper har deres fordele og ulemper.
Jeg foretrækker under hensyntagen til behov m.m., som oftest vandig træbeskyttelse tilsat
olie og gerne af nordisk oprindelse (norsk og svensk) kvalitetsmaling. Med mindre du ikke er mærkevare fokuseret. Kan du idag sagtens få kvalitetsmaling til ca. 75 - 100 kr. pr.liter.

Men hør i din omgangskreds erfaringer med forskellige produkter og dets leverandører og find en forhandler du mener er tillidsvækkende og troværdig.

Pøj - pøj med projektet, håber du slipper godt fra din debut.

www.raad-mal.dkIb Abildgaard, RÅD & MAL, 4180 Sorø24/05-2005

Næste side »« Forrige side