Byggeri.dkHave Guiden

Haven i April

Danske Anlægsgartnere

Haven i April

Med lyset og varmen i april begynder græsset for alvor at gro. Græsplænen er måske nogle steder blevet lidt tynd pga. slid og skygge.

Her er lidt gode råd til havearbejdet i April:

Fra Danske Anlægsgartnere - Klik her

» Stil spørgsmål

Debatforum

Kattefri sandkasse

Spørgsmål

I august 2012 havde i en artikel om kattefri sand. Er det muligt at får den gentaget? Eller få oplysninger om hvor sandet, der er tilført kemikalier, der får katte til at går udenom sandkassen, kan købes og hvad prisen er. Birthe, København09/04-2013
Svar

Gå i Matas og køb en flaske hjortetaktolie og ibland det sandet, så skal kattene nok holde sig væk.H., Hansen11/04-2013

Svar

72,00 for 100 ml.,, ,12/04-2013

Svar

Samtidigt holder du også børn væk, hjortetakolie stinker sorbandet.Aksel, Hørning21/04-2013

have der skal lavers

Spørgsmål

vi har en have.....som vi ikke helt ved hvad vi skal gør med.....sidt år var der nogen og ligge rør ned de har prøvet at rart op på det de fik ødelark..........men kan sted væk se hvor de har gravt og pladen er udjæve......hvordan kan vi få den til at se pøænt ud igen.......det vil siger da vi flytte ind hade der ikke vært gjort noget ved haven men efterhånde som vi har fårt fjæren tislere og linge er der nu dukkke to små havedam op i haven er der stedenbed 3-4 stykker som skal bedvars det sammen skal havedamen......der ud over ved vi ikke hvad vi skal gør for det kan blive i plan igen i sted for som det nu er udjæve....håber at hør fra jer med venlige hilsen betinabetina, nakskov07/04-2013
Svar

I kan købe harpet muld, fordele det på det ujævne, træde med små tætte skridt over alt jorden, jævne det med et bræt/ eller bagsiden af en løvrive - ikke tænderne ( se dl's hjemmeside - en lysbro løvrive) og trampe igen. Herefter rives jorden let og der sås græsfrø. Der tromles, så græsset får god kontakt med jorden. Herefter skal der vandes grundigt. Pas på at den nye jord ikke bliver højere end "den gamle jord", som græsset gror på, for så vil der komme en forhøjning, når det nye græs får rødder og gror.
Det bedste tidspunkt er sidst i august/september fordi derkommer regn af sig selv og man behøver ikke vande. Ellers spørg i en planteskole eller gartneren hos Bilka/BauhausGrethe Nielsen, Fjerritslev30/05-2013

Havemøbler af træ eller polyrattan?

Spørgsmål

Min familie og jeg går for øjeblikket og overvejer at købe nye havemøbler. Vi vakler lidt mellem forskellige typer. De - efterhånden gamle - havemøbler, vi har nu, er af træ, men de har desværre set bedre dage. For nogle år siden forlængede vi deres levetid ved at male dem, men nu skaller malingen, de har store revner og sprækker og ser desværre ikke ud til at kunne holde endnu en sæson. På den ene side er der så de tradionelle havemøbler af træ som fx dem man kan købe på www.triptrap.dk hvis man har råd (suk!), eller i de fleste byggemarkeder. På mange måder foretrækker dem ... de er lavet af naturlige materialer, ser flotte ud osv. Men hvis jeg skal være helt ærlig er jeg altså blevet lidt træt af hver forår og efterår at skulle behandle dem med olie osv., hvis de skal holde sig pæne. Desuden er mange af dem desværre lige rigelig dyre for vores pengepung. På den anden side er der så nogle nye materialer, som jeg kan forstå, mange havemøbler bliver lavet i nu til dags. De bliver vist nok lavet i materiale, der hedder noget i retning af polyrattan. Det er vist nok en form for plastik eller sådan noget. Jeg har fx fundet nogle på cornichs.dk som er lidt dyre, synes jeg, og så nogle lidt billigere på www.whiteaway.com Men der er selvfølgelig mange andre. Sælgerne lover, at disse møbler kan stå ude i al slags vejr og alligevel holder sig pæne år efter år. Men holder det, eller er det bare en omgang salgsgas? Jeg må indrømme, at jeg er noget skeptisk. Er der nogen, der har erfaring (gode eller dårlige) med denne slags havemøbler? Og er der forskel på kvaliteten, eller er det hip som hap, hvad man vælger? Nogen, der kan hjælpe og give et godt råd?Bent Gregersen, København06/03-2013
Svar

Har haft Polyrattan i ca 5 år, har stået ude hele tiden, de ser ud som nye. Så det er ikke salgsgas. Fordelen er desuden at de er betydeligt lettere at flytte rundt med i det daglige. Den lille ulempe er så at de også nemt blæser lidt rundt i blæsevejr. Alle polyrattan produceres i Østen, der er sikkert kvalitetsforskelle, så lad være med at købe de billigste men find en forhandler som kan forklare kvalitetsforskellene. Jan, Danmark08/03-2013

Svar

Det lyder godt, for det er også dem, vi har købt :) Det er en god idé at betale lidt ekstra, hvis det sikrer en bedre kvalitet.

Mange tak for hjælpen :)Bent Gregersen, København09/04-2013

Faskine ved vandløb - hvordan?

Spørgsmål

Har et problem i min have, hvor jeg har vand der løber igennem. jorden skrider ned, og jeg vil gerne have lavet en faskine, således denne holder på haven, så jorden ikke bliver taget af vandet. Jeg kan ikke lægge sten eller andet ud, så forestiller mig at der kan sættes pæle ned, og så noget på tværs til at holde på jorden, men hvad evt og i hvilke dimensioner. Vil tro der er ca 1m dybde på vandet.

Er der nogen der har erfaring med at lave en sådan, som kan sige, hvordan jeg nemmest gør dette, og hvilke materialer, der er gode at anvende, der helst ikke skal koste en formue.

Har søgt her på nettet, men får kun regnvandsfaskiner frem , og det er ikke en sådan jeg søger forklaring på.

På forhånd takLars, Aalborg19/02-2013
Svar

Mon ikke du mener spunsvæg i stedet?
Men under alle omstændigheder var det nok en god ide at starte på Teknisk Forvaltning i din kommune for at høre om du overhovedet har lov at opsætte noget.

Spunsvæg, væg opbygget af lodretstående spunselementer. Mest almindeligt anvendes spunsjern, men pælelignende jernbetonelementer samt svinerygspløjede træplanker, især af hårdt tropisk træ, anvendes også. Spunsvægge anvendes især til jordtrykspåvirkede indfatninger som ved kajkonstruktioner (se kajanlæg) og byggegruber. For at modstå jordtrykket er væggene i reglen forankrede til ankerplader eller pælebukke vha. vandretliggende stålankerstænger. Spunsvægge kan også gøres nogenlunde vandtætte og kan anvendes ved midlertidig tørlægning af begrænsede, lavvandede områder.,, ,20/02-2013

Svar

Hej Lars!

en faskine laver du ved at hamrer pæle ned langs åen ca 20cm ude i vandet og mellem vand og brink fylder du grene i, det være sig nok nemmest af birke-ris.

disse skal påfyldes gerne hvert år for at opretholde effekten.

Behøver jeg at nævne at du ikke skal bruge trykimp. træ¦.

Ønsker du at lave en spunsvæg laver vi de gammeldags "svineryg" planker man spuler ned langs brinken.
disse laves typisk i Eg.
Go arbejdslyst... nk skovservice, Simmelkær20/02-2013

Svar

Hvorfor det arrangement med pæle og fyrregrene kaldes en faskine ved jeg ikke!

Men det er reelt en spunsvæg der skal etableres.

Wikipedia har følgende forklaring.

Faskine er oprindeligt nogle kæppe bundtet sammen i et knippe, som bruges til holde på jorden ved et bygningsværk.

Tidligere byggede man faskinegærde i forbindelse med landvinding og kystsikring i Vadehavet. Et faskinegærde består af to rækker af nedrammede pæle, hvis mellemrum er fyldt op med bundter af gran- eller fyrregrene og overbundet med reb eller galvaniseret jerntråd. Ved højvande skyller havet materiale ind over faskinerne og vandet trækker sig tilbage gennem gærderne. Faskinen, som gør plads til vand og holder materialer ude, bruges også om nedsivningsanlæg/brønd til regnvand. En traditionel faskine består af et stenfyldt hul, hvorfra regnvandet fordeler sig til undergrunden. Faskiner af plastkassetter er efterhånden mere almindelige, da de skaber større volumen til vandet, dvs. kan modtage mere vand inden nedsivning. Størrelsen af faskinen skal altid vurderes ud fra forholdet mellem den tilledte mængde regnvand og undergrundens sugeevne.
Niels Karlsen, Bovbjerg20/02-2013

Bedste råd mod dræbersnegle?

Spørgsmål

Her er et efterhånden 'gammelt' spørgsmål - men et spørgsmål, som alligevel er høj-aktuelt. Det er det i hvert fald for os.

Vi har en dejlig have med både blomster, bærfrugt, krydderurter og grøntsager. Vi tilbringer en del tid i haven og nyder både udbyttet og denne måde at slappe af på. Men igennem de seneste år har vi hver sommer måttet slås med problemet dræbersnegle. Det begyndte for nogle år siden, og problemet ser bare ud til at blive større og større år for år.

Vi har afprøvet alle mulige løsninger: fælder med øl osv. osv. Og hver gang, vi har en hård vinter, håber vi på, at problemet nu bliver mindre. Men hidtil har det ikke været tilfældet. Jeg læste også for nylig, at dræbersnegle er særdeles modstandsdygtige over for frost.

Jeg ved godt, at det også ville have været en god idé i løbet af efteråret at gå på jagt efter dræbersneglenes æg, men det må jeg bare indrømme, at vi desværre ikke har fået gjort.

Er der nogen, som har et godt råd mod dræbersnegle?Bent Gregersen, København19/02-2013
Svar

Jeg bruger ferromol. Du kan købe det billigere på tyske netsider. Og sneglehegn
Men ellers må man leve med det, du kan ikke fjerne dem, men man kan holde dem langt nede ved ovenstående.
Jeg syntes ikke vi har det store problem i vores have, hvor vi også dyrker grønt og har prydplanter.
Sneglehegnet er sat rundt om vores grøntsagshave, det virker fint.
Ferromol er godkendt til øko brug, og det virker fint.
Men at tro at du helt kan undgå dræbersnegle er nok urealistiskt. Men husk at bekæmpe dem sen sommer og efterår, hvor de jo går i jorden. Jo færre der overvintre jo færre får du næste sommer ;-)Lone, brøndby20/02-2013

Svar

Mange TAK, Lone :) Det lyder virkelig som en gennemtænkt og effektiv strategi.Bent Gregersen, København21/02-2013

Næste side »« Forrige side


Køb & Salg - Have Guiden

 • Kr. 50000SÆLGES › 25-10-2013

  Beboelsesvogn / skurvogn sælges m/2 soverum, bad m/toilet, køkken m/køleskab og komfur, alt i slanger og kabler medfølger. kun brugt få gange. pris ex. moms

  vbe@mail.tele.dk6760 Ribe
  Tlf: 20602811 
 • Kr. 45.000 krSÆLGES › 24-03-2014

  Omme mandskabslift - "trailerlift". Rækkevidde 16 m. ring på 30734317

  karen.klint@ft.dk7120 Vejle Øst
  Tlf: 30734317 
 • Kr. 55.000 ex momsSÆLGES › 20-10-2013

  Ford Transit 320 L 2,4 T/D van. Opbygget som højtryksspulevogn kørt 112000km

  jim.marschall@mail.dk2770 Kastrup
  Tlf: 40681252 
 • Kr. 250,00SÆLGES › 19-12-2013

  1 rulle reb med stålwireinlæg, aldrig brugt

  Svendwolsen@yahoo.dk8420 Knebel
  Tlf: 40151976 
 • Kr. 12.000,00 excl moms.SÆLGES › 19-01-2014

  Harbs Enkelttapper

  8200 Århus N
  Tlf: 86-102644/20102644 
 • Kr. 7800SÆLGES › 17-11-2013

  Brugt porebetonsav

  Per@jmbyg.dk6800 Varde
  Tlf: 20408356 
 • 35000Kr. SÆLGES › 17-03-2014

  Hunnebeck 100 Arbejdes platform et tårn til 21 m. Uden syn.

  Skyttevej101@gmail.com6760 Ribe
  Tlf: 20152823 
 • Kr. SÆLGES › 15-12-2013

  Opgangstrapper med repos, galvaniserede til Haki murerstillads , som nye, sælges pga. Forretningsophør , nypris 1.200 kr stk. 10 stk sælges samlet for 1.500 kr.

  Svendwolsen@yahoo.dk8420 Knebel
  Tlf: 40151976 
 • Kr. 45.000 SÆLGES › 15-09-2013

  Omme mandskabslift ("trailerlift") Rækkevidde 16 m. Ring evt. 30734317

  karen.klint@ft.dk7120 Vejle Øst
  Tlf: 30734317 
 • Kr. 30.000SÆLGES › 12-01-2014

  brugt HARBS dobbelttapper max. arbejdsbredde 3000mm.en kraftig pæn og velholdt maskine.

  info@ftdoere.dk5683 Haarby
  Tlf: 64731730 

» Indryk gratis annonce » Se alle annoncer