Byggeri.dkEl & Lys Guiden

Nem løsning til hurtigt netværk i huset

Guide til udendørsbelysning

» Læs mere

» Stil spørgsmål

Debatforum

M 25 forskruning

Spørgsmål

Mit spørgsmål lyder, til et 32 A CEE udtag skal man bruge 5x6 kvd. Men hvem f... kan få en 5x6, og måske endda PAPJ gennem den M 25 forskruning der passer i disse stik? Det kan jo ikke være rigtigt (og lovligt) at bore forskruningen større! Hr Knarrvorn, Andeby18/03-2006

Tørretumbler og Vaskemaskine i samme stik?

Spørgsmål

Vi har netop købt tørretumbler, som i vores lejlighed skal stå ovenpå vaskemaskinen. Problemet er, at når man kører begge to samtidig går strømmen.
Må de ikke være sat til samme stikkontakt? Hvis nej, skal vi så ha' trukket strøm fra et andet sted i lejligheden til den ene maskine, eller hvad er løsningen?
På forhånd tak for hjælpen,
MajaMaja Gelineck, Vanløse16/03-2006

Nulling

Spørgsmål

Hej,
Jeg har en installation,der er udført med Nulling. Når jeg rører ved metaldele ved et apparat der ikke er forbundet med 3-benet stik kilder det i fingrene. Hvis det derimod er forbundet med 3-benet jord-stik er der ingen problemer. Er dette normalt ?
Kan /må sådan en Nulling-installation suppleres med et lokalt jordspyd ?Per, Greve16/03-2006
Svar

Ja det er helt normalt det kilder på fingerne.

Problemet er at på det fleste andelsboliger er der kun 2 hullers stikkontakte, og det kan gøre apparatets levetid kortere.

I gamle dage før det blev forbudt brugte man radiatoren som jord ;)

Men prøv at snakke med udlejeren eller elektrikeren for en køsning.

Frede, Aalborg10/08-2009

dåse i kralitplade(træ)

Spørgsmål

Hej Vi har overtaget et hus fra ca 1968,og der sidder der karlit plader som man brugte den gang, og vi har pillet de gammel kontakter af,og inde bag sidder ledninger til kontaktn i rør,men reglerne siger noget andet idag,at der skal være en dåse som ledningerne skal ind i. Men hvordan kam man sætte den fast i pladerne?

Mvh Peterjørn fugl, greve16/03-2006
Svar

Prøv at ringe til en elektriker og få ham til at kigge på sagen. højest sandsynlig skal i igang med en større renovering af elinstallationen. Hvis du ikke laver det ordentligt nu efter nutidens regler kan en eventuel ny ejer kræve at du skal betale for at han får det lavet.. det samme gælder med dåserne i loftet. de skal stikke ned i træloftet. og i gips loftet skal de bare være nede og røre ved. Der er kørt retssager om folk der har skiftet loft uden at have besøg af elektriker. det kan godt blive dyrt hvis du vil sælge huset om 20-25år og du så skal betale for at han får pillet loftet ned og får flyttet dåserne af en elektriker. Hilsen Henrik, ElektrikerHenrik, Struer04/03-2007

Halogen lampe eksplosion

Spørgsmål

Har monteret en bruseniche lampe IP44 på loft, har oplevet at halogenpæren er sprunget så det matterede forsats glas også er sprunget i mange små fragmenter, er det noget man skal regne med i forbindelse halogen pærer?H. Petersen, Holstebro14/03-2006

Næste side »« Forrige side