Byggeri.dkEl & Lys Guiden

Nem løsning til hurtigt netværk i huset

Guide til udendørsbelysning

» Læs mere

» Stil spørgsmål

Debatforum

Placering af transformer

Spørgsmål

Må man placere transformeren til 12v halogenspot direkte i isoleringen ( uden safebox ) i et loft, så der kun er adgang til den via et af hullerne til spottene, eller er det bedre at placere den i skunken på loftet ovenover. Skal den evt. fastspændes i begge tilfælde.J. Nørskov, Odense21/03-2006
Svar

Det står på transformeren om den tåler at ligge i isoleringen (F-hat), men det gør den sandsynligvis ikke. Det er klart bedst at placere den i skunken hvis det overhoved kan lade sig gøre. Det kunne også være intressant at vide om det er lovligt at placere en trafo i en safeboks. Er den aflastning i almindelige elektroniske trafoer god nok til et PVIKJ 230V kabel. Hvad nu hvis man strippser kablet godt imod trafoen og så stikker den op i den store safeboks igennem hullet, er det lovligt ?

Det er nemlig stor forvirring omkring installation af 12V spotter. Ingen vil se en transformer og det kan også blive til lange strækninger hvis transformeren skal placeres et mere skjult sted og dermed højre kvadrat på kablerne o.s.v.

Nogle vil garanteret sig nej, men hvorfor står det som en oplysning til de store safebokse, hvilke krav skal der i givet vis opfyldes for at det kan lade sig gøre.hat, kbh22/03-2007

PAPJ kabler eller ej i nedlagt landbrug

Spørgsmål

Hvordan er det lige med kravet til PAPJ kabler.
Er der krav om brug af disse hvis man bygger et nedlagt landbrug om?
Det eneste der kommer til at adskille huset fra et almindeligt parcel hus er at huset ligger i landzone og at de gamle staldbygninger skal bruges til garage mm. Lars, København21/03-2006

stikkontakt

Spørgsmål

Kan man installere stikkontakter på en bordplade i køkken?Paul, Smørum20/03-2006

TN-systemjording & Amp

Spørgsmål

Jeg har nogle spørgsmål som jeg håber at kunne få afklaret.

1) Jeg tror jeg har et TN-systemjording (nulling), da jeg ikke har noget jordspyd. Det som jeg er lidt i tvivl om er følgende f.eks. når jeg åbner indtil flere af sikringsgrupperne kan jeg se at jordledningen (gul/grønne) hænger frit og svæver. Er det korrekt at den skal det?

2) Hvad er helt præcist forskellen på sikringsgruppe med 1 x 10A og 3 x 10A og hvad ”kobler” man henholdsvis på disse grupper (vaskemaskine, brugsgenstande m.m.)?

3) Må jeg uden videre udskifte en 10A sikring med en 13A, for at opnår høje watt på en sikringsgruppe med 1 x 10A og/eller 3x 10A?
DEAL, 447020/03-2006

Lys i flisefuger

Spørgsmål

Hej
Nogen der kan hjælpe med oplysninger om lys i flisefuger, hvem der sælger osv ?Lars, Næstved20/03-2006
Svar

WWW.VIBORGLYSLEDER.DKPETER, FARUM12/05-2010

Næste side »« Forrige side