Byggeri.dkBad Guiden

Skal det være tidløst og funktionelt, så vælg Ifö

Spar vand og penge med Ifö

Max Sibbern A/S er et af Danmarks førende vvs-agenturer med toiletter fra Ifö som hjørnestenen i sortimentet.

» Stil spørgsmål

Debatforum

tryk ekspansionsbeholder

Spørgsmål

Hej med jer
jeg har en ældre salamander kedel med naturlig cirkulation og åben ekspansionsbeholder, imidlertidig ønsker jeg at sætte nye radiatorer op,
dette medfører at jeg skal have en pumpe på (og det kan jeg godt) Mit spm er hvor stor skal den nye lukkede tryk ekspansionsbeholder være? og hvor køber jeg en sådan til en fornuftig pris?
Skal der mere til, jeg mener sikkerhedsaggragater e.l.?
På forhånd takJesper, 12/11-2002
Svar

Du kan faktisk godt fortsætte med at anvende din åbne ekspansionsbeholder samtidig med at du monterer en cirkulationspumpe på anlægget. Jeg har haft et sådant i 18 år og det fungerer upåklageligtABR Arkitekt-, Bygge- & Rådgivningsfirma, Århus N12/11-2002

Svar

Hej Jesper !
Hvis du skal fyre med fastbrændsel SKAL der bruges en åben ekspansionsbeholder.
Hvem har for øvrigt bildt dig ind at du skal bruge en trykekspansionsbeholder ? en der skal tjene penge på at sælge dig en ny beholder ??Jyden, 26/11-2002

Gipsplader og badekar

Spørgsmål

Jeg er ved at etablere et badeværelse i kælderen. I badeværelset skal der være et badekar som står ind mod ydermuren. Alle ydermure i kælderen skal efterisoleres med gipsplader og isolering. Men hvad gør jeg ved badekaret - kan det stå direkte op af vådrumsgipsplader uden der opstår vandskader. Er der en smartere måde?Jørgen Raguse, Middelfart07/11-2002
Svar

Hej
Der er ingen problemer med at sætte et badekar ind mod vådrumsgipsplade (Husk altid 2 lag gips).
Vådrumssikringen skal nemlig udføres i området under badekar og føres til loft, så der ikke er mulighed for fugtudtrængen i de omkringliggende konstruktioner.

Vådrumssikringen/ membranen udføres altså umiddelbart inden montering af badekar.

Læs iøvrigt SBI anvisning 200www.orla-nautrup.dk, Jebjerg09/11-2002

Fjernvarmerør til vandt og tvist med håndværker!

Spørgsmål

Hejsa
Vi har lige revet vores gamle badeværelse ned, og fik i denne forbindelse lagt nye rør fra 1. sal til kælder. Vi havde en bekendt (med nystartet enkeltmandsfirma) til at trække rørene, og han bekendtgjorde, at man GODT kunne bruge fjernvarmerør til vand... og da han er håndværker troede vi selvfølgelig på ham. Før væggen var "lukket" igen fik vi besøg af en ingeniør som påpegede, at man ikke måtte have vand i fjernvarmerør pga. iltspærre (el. lign.) vi kontaktede derfor en anden VVS'er som bekræftede ingeniøren og fik denne VVS'er til at udskifte til korrekte rør.

Problemet er nu, at vi anbefalet sendte et brev til den førstnævnte håndværker om, at alt samarbejde blev stoppet med øjeblikkelig virkning, og at vi snarest ville se en regning. Det skal lige siges at vi a conto havde udbetalt håndværkeren 1.500,- til indkøb af materiale, samt at vi selv havde købt en ventilator som han indvilgede i at bytte til et toilet i Bauhaus. Nu nægter vedkommende at have fået de 1500,- (selvom vi har flere vidner) samt nogensinde at have set ventilatoren (og ikke kender noget til et toilet). Hvad kan vi gøre? Der er vidner på det hele (både familie og udenforstående). Skal vi gå til vores advokat? Eller findes der en slags håndværker-klage-instans?

På den regning vi netop har modtaget står der endvidere påskrevet 900,- for en diamantskive. Kan det passe at vi selv skal betale for værktøjet? Vi betaler fuld timeløn, arbejdet bliver ikke udført sort, og håndværkeren er momsregistreret.

Jeg håber virkelig nogen kan hjælpe os.Tanja og Nicolaj, Århus06/11-2002
Svar

Hej Tanja og Nicolaj,

Hvis I orker det - så smut forbi en advokat og lad ham køre sagen. I kan sandsynligvis få bevilget fri proces af jeres forsikringsselskab, og med de relativt gode vidner I har, kan I muligvis få refunderet nogle penge. Er kvaksalveren medlem af BYG, kan I henvende jer der.
Til gengæld har han trods alt brugt tid på at trække rørene, og I får ikke meget arbejde lavet for 1500,-
Men - det er ret meget at sætte i gang for så relativt få penge, og sagen vil kunne trækkes i langdrag, fordi I kun har mundtlige aftaler - og det kan blive en lang diskussion om, hvad der skal refunderes i forhold til det leverede arbejde.
Hvorvidt I skal betale for skæreskiven, kommer helt an på, hvilken aftale I har lavet med kvaksalveren. Imidlertid står I relativt stærkt, idet han jo allerede har misinformeret Jer.

Mit råd - glem det (afskriv det på kontoen for "en erfaring rigere", og hvis han kommer for at få flere penge, så bed ham om at møde Jer i retten.Jan R., Holstebro11/11-2002

Svar

Foreløbigt tak for svaret!

Jamen, vi HAR betalt den regning på lidt over 15000 vi fik. Men der står ingen steder på regningen, at han har fået 1500 kr og han siger han ikke har og derfor ikke vil modregne. Og mht. ventilatoren som han skulle bytte, har han nægtet at aflevere den, selvom VI betale for den i første omgang!

Mvh TanjaTanja, Århus12/11-2002

Hvordan trækkes varmerør med Pex til radiatorer

Spørgsmål

Jeg er igang med en første sals tilbygning og skal i den forbindelse have trukket Pexrør fra mit Naturgas fyr rundt på første salen til 4 radiatorer og har i den forbindelse nogle spørgsmål som jeg håber der er nogle der kan svarene på.
1. Hvilke tykkelse Pex rør skal jeg bruge når jeg skal trække fra fyr til radiatorer?
2. Skal jeg bruge Pex i Pex rør?
3. Hvor mange radiatorer må jeg slutte til et sæt rør og hvordan deler jeg rørene?
4. Hvor meget må man selv lovligt lave?
5. Er det nogle der er bekendt med nogle gode brochurer / websider / bøger eller andet der siger mere om hvordan jeg trækker Pex rør og laver installation til mine radiatorer??

Håber at få svar på nogle af mine spørgsmålThomas Jensenius, Ølstykke06/11-2002
Svar

Hej Thomas!

Prøv evt. www.wavin.dkwww.byggetegninger.dk, 447006/11-2002

Svar

Eller
www.wirsbo.dkLars vvs mand, Valby11/11-2002

Svar

Du skal som hovedregel kun tilslutte en radiator til et sæt rør, da det i dag er mest formålstjenligt at have reguleringen til radiatoren placeret ved fyr med fjernføler i rummetGert Lund, Århus N12/11-2002

Svar

jeg er 99% sikker på at du ikke selv må lave noget. det skal udføres af en vvs installatør.ole, aalborg06/12-2002

Rengøring efter PU-Skum

Spørgsmål

Jeg har fået Pu-skum på vægfliserne, i badeværelset. Lars Johnsen, 9500 Hobro04/11-2002
Svar

Hej

Prøv at se hos en der handler med Dana Lim (DENDEK), jeg tror de har noget der kan fjerne det.www.orla-nautrup.dk, Jebjerg06/11-2002

Næste side »« Forrige side


Køb & Salg - Bad Guiden

    » Indryk gratis annonce » Se alle annoncer